Hlavní obsah
Lidé a společnost

Robert De Niro křičel u soudu: „Hanba vám!“ na svou bývalou výkonnou asistentku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Shankbone, commons.wikimedia, volné dílo, Robert De Niro

Graham Chase Robinsonová, bývalá asistentka Roberta De Nira, tvrdila, že byla vystavena sexuálně nevhodnému chování a zneužití v době, kdy pro něj pracovala jako asistentka od roku 2008 do roku 2019.

Článek

Graham Chase Robinsonová původně požadovala 12 milionů dolarů za emocionální strádání a poškození reputace. Po několikahodinovém posuzování všech důkazů a tvrzení, porota rozhodla ve prospěch Robinsonové a přiznala jí odškodné ve výši 1,264 milionu dolarů. Produkční společnost Canal Productions, která spadá pod De Nira, byla shledána odpovědnou za diskriminaci na základě pohlaví a odvetu. Samotný De Niro ale nebyl shledán osobně odpovědným.

Robert De Niro, proslulý hollywoodský herec a režisér, se bude muset podrobit rozhodnutí soudu, které nařídilo jeho produkční společnosti Canal Productions zaplatit bývalé asistentce 1,3 milionu dolarů. Žalobu podala Graham Chase Robinsonová, která u soudu obvinila firmu z pohlavní diskriminace a odvetných akcí.

Robinsonová, která pro De Nira pracovala od roku 2008 do roku 2019, uvedla, že byla vystavena sexuálně nevhodnému chování a zneužití na pracovišti. Původně požadovala 12 milionů dolarů jako odškodné za emocionální strádání a poškození dobré pověsti, avšak po několikahodinovém posuzování všech nároků, rozhodla porota ve prospěch Robinsonové a přiznala jí odškodné ve výši 1,264 milionu dolarů.

De Niro, který se soudního procesu účastnil tři dny, nebyl shledán osobně odpovědným. Během své výpovědi se herec výrazně ohradil proti obviněním své bývalé asistentky a křičel na ni „Hanba vám!“.

Přestože herec uznal některá tvrzení Robinsonové, včetně toho, že jí možná řekl, že jeho osobní trenér byl placen více než ona, z důvodu podpory své rodiny. De Niro také přiznal, že ji alespoň dvakrát požádal, aby ho poškrábala na zádech, a otázku na to odmítl slovy: „Dobře, dvakrát? Dostal jsi mě!“

David Sanford, právní zástupce Robinsonové, v prohlášení uvedl: „Jsme potěšeni, že porota viděla, co jsme viděli, a vyslovila verdikt ve prospěch Chase Robinsonové proti společnosti Roberta De Nira Canal Productions.“

Sanford také zdůraznil, že Robinsonová byla zcela zproštěna viny a nebyla shledána vinnou z žádného z nároků proti ní. Toto je důležité pro její budoucí kariéru a pověst, jelikož se tak může věnovat hledání nových pracovních příležitostí bez vlivu této události.

Tento případ je dalším příkladem toho, jak je důležité, aby všechny firmy měly jasné a spravedlivé politiky zaměstnaneckých vztahů a dokázaly zajišťovat bezpečné a respektující pracovní prostředí pro všechny zaměstnance. Je také důležité, aby zaměstnanci věděli, jak se bránit v případě nespravedlivého zacházení nebo sexuálního obtěžování na pracovišti.

Případ také ukazuje, jak je důležité v rámci soudního procesu brát v úvahu poškození dobré pověsti a emoční strádání, které může být důsledkem sexuálního obtěžování. I když nebyla přiznána plná částka, o kterou Robinsonová žádala, porota uznala, že byla významně poškozena a udělila jí odškodné.

Zároveň je tento případ připomínkou toho, že i vysoko postavení jedinci, jako je Robert De Niro, mohou být předmětem stížností na obtěžování nebo diskriminaci. Je důležité, aby takové stížnosti byly brány vážně a spravedlivě vyšetřovány, bez ohledu na postavení obviněné osoby.

Celý případ je sice nesmírně nešťastný pro všechny zúčastněné, ale je také důležitou příležitostí pro dialog o důležitosti respektu a rovnosti nejen na pracovišti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz