Hlavní obsah
Sport

Oktagon 58 - přestřelka Peňáz vs. Čepo je lepší než výměna manželek…

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Klíma

Oktagon MMA je významná organizace smíšených bojových umění (MMA) působící v České republice a na Slovensku, která si získává rostoucí popularitu v Evropě. Již 8. června dojde na očekávanou „Odvetu století“, kde měl být i zápas Pěnáz vs. Čepo

Článek

Matěj „Money“ Peňáz

Matěj Peňáz, známý také pod přezdívkou „Money“, je talentovaný český MMA bojovník, který si získal popularitu díky svým výborným výkonům v oktagonu. Peňáz má skvělý postoj a jeho údery jsou velmi přesné a silné. Byl dokonce krůček od podpisu smlouvy v UFC, což je nejslavnější organizace MMA na světě.

Vlasto „El Chapo“ Čepo

Vlasto Čepo, známý jako „El Chapo“, je slovenský MMA bojovník s výrazným zápasovým stylem. Čepo je známý svou agresivitou a silným boxem. Většina jeho zápasů je ve stylu „hospodské bitky“ tedy bez značné taktiky, ale s ryzím bojem. Jeho fyzická síla a technická zdatnost z něj činí tvrdého soupeře, který se nevzdává bez boje.

Očekávání

Zápas mezi Matějem Peňázem a Vlastem Čepem je jedním z nejvíce očekávaných soubojů v rámci organizace OKTAGON MMA. Tento duel je dlouho očekávaný jak českými, tak slovenskými fanoušky, protože rivalita mezi těmito dvěma bojovníky je značná. Po několika odkladech a zrušených termínech byl tento zápas naplánován na turnaj „Odveta století“ na 8.6.2024. Bohužel k němu nedojde (k 28.05.2024 – 19:25)

Jak to celé začalo

Původně mělo dojít k souboji Kincl vs. Peňáz, jenž měl být jedním z trháků už tak nejlepšího turnaje v historii organizace Oktagon MMA.

Kincl se ovšem zranil a chytil do rány infekci, není tedy schopen bojovat. Už předtím však bylo avizováno, že náhradníkem do tohoto zápasu bude právě Čepo, který by v případě zranění Kincla měl bojovat v klasickém souboji s Peňázem, v případě zranění Peňáze měl zápasit o titul s Kinclem.

Bez titulového zápasu ani ránu

Když mělo dojít na oznámení zápasu Peňáz vs. Čepo, zjistilo se, že Peňáz údajně o boji bez titulového pásu vůbec nevěděl, a tím se vše rozjelo.

Od neděle se kolem toho na sociálních sítích rozjela velká show. Čepo tvrdí o Peňázovi, že je lhář a o všem věděl, to samé se tvrdí i naopak.

Vidle do toho všeho hodil Ondřej Novotný, jako promotér organizace. Ve speciálním vysílání svého MMA letem světem většinu viny hodil právě na Peňáze. Díky tomu se u Peňáze na instagramu rozjelo doslova peklo. Komentující jej urážejí a ponižují.

V odstupu několika hodin Čepo oficiálně potvrzuje, že by s Peňázem do titulového zápasu šel, ovšem naštvaný Peňáz nechce nejen zápas, ale i nadále setrvávat v organizaci Oktagon MMA.

Zraněné ego

Ve výsledku by tedy na souboj obou borců dojít mělo. Je to největší turnaj na území ČR a navíc na největším stadionu v ČR. Bohužel Matěj Peňáz je naštvaný z celé situace, kdy byl promotérem postaven do pozice toho, kdo za vše může, protože údajně věděl on i jeho manažer, že souboj by v tomto případě byl bez titulového opasku. Peňáz tvrdí, že tuto informaci vůbec neměl.

Upřímně se není čemu divit, v této atmosféře nastoupit do zápasu, kde z něj organizace udělá otloukánka, by nebyla příjemná. Navíc je v roli i to, zda Matěj nepřerušil přísnou dietu a pokud by se nakonec kousl a do zápasu chtěl nastoupit, může mít problém s váhou…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz