Hlavní obsah

Češi na EURO 2024 selhali: Výmluvy na rozhodčí neobstojí! Evropský fotbalový rychlík nám ujel!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: P. Kolman - foto z TV.

Fotbal - věc veřejná. Přispíváme na něj z daní, žere naše nervy, tak jej smíme náležitě kritizovat.

Článek

Česká fotbalová reprezentace na EURO 2024 zklamala. Po sérii neúspěchů a nepřesvědčivých výkonů se musela s turnajem rozloučit už v základní skupině. A to dokonce z potupného posledního místa. Hůře to již skončit snad nemohlo.

Hořkost - míč je kulatý a tuze hořký

Pro mnohé fanoušky je to hořké zklamání, ale je třeba si přiznat, že výmluvy na rozhodčí nebo nepřízeň osudu ( např. zranění) jsou liché a trapné.

Pravda je jednoduchá: evropský fotbalový rychlík nám prostě ujel.

Češi vstoupili do turnaje s velkým očekáváním, avšak jejich výkony na hřišti tomu neodpovídaly. Včerejší poslední utkání proti Turecku mělo být šancí na reparát, avšak stalo se jen festivalem marnosti, zmaru a utrpení.

V mnoha diskusích se objevily žuloprdné hlasy, které viní rozhodčí za neúspěch českého týmu. Ano, některá rozhodnutí mohla být diskutabilní, ale konečný výsledek odráží celkový výkon týmu, a ten byl bohužel nedostatečný. Místo hledání výmluv je třeba se zaměřit na vlastní chyby a nedostatky, které byly během turnaje zjevné.

Jedním z hlavních problémů byla nedostatečná efektivita v útoku. Český tým se trápil s proměňováním šancí a chyběla mu ale i kreativita ve středu pole. Obrana, která bývala silnou stránkou české reprezentace, tentokrát také několikrát zbytečně zklamala. Když k tomu přidáme nedostatečnou fyzickou připravenost a taktické nedostatky, je jasné, že problém je hlubší než jen několik sporných rozhodnutí rozhodčích. Proč trenéři staví hráče jako je Hranáč, Barák nebo Coufal je mi záhadou.

Jedinými světly na konci tunelu byly snad jen výkony brankáře Staňka, a Provoda v poli.

Trenér Ivan Hašek by po tomto katastrofálním turnaji měl uznat, že jeho tým prostě nedokázal držet krok s evropskou špičkou. Výmluvy na příliš těžkou skupinu nebo rozhodčí jsou nedůstojné.

Jak by řekl brněnský komentátor – Děcka, pro pět ran do Lužánek, usíme se podívat pravdě do očí a přiznat, že evropský fotbalový expres nám ujel.

Závěrečný hvizd

Budoucnost českého fotbalu vyžaduje zásadní změny. Je třeba investovat do mládežnických akademií, zlepšit tréninkové metody a zaměřit se na rozvoj talentů. Rovněž je nutné přizpůsobit se moderním trendům v taktice a fyzické přípravě. Bez těchto kroků bude český fotbal nadále zaostávat za evropskou elitou.

Ergo kopačka, česká reprezentace z EURO 2024 vypadla zcela oprávněně. Výmluvy na rozhodčí jsou neadekvátní a jen odvádějí pozornost od skutečných problémů.

Budu se opakovat, ale evropský (a světový o to více) fotbalový rychlík nám ujel. Musíme tvrdě pracovat, abychom se jednou mohli znovu měřit s nejlepšími.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz