Hlavní obsah

Mužský velmi delikátní problém, o kterém se nemluví: Jak ranní erekce ohrožuje moderní společnost

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Ranní letní skandální fejeton

Článek

V dnešní uspěchané době, kdy je čas drahocenný a každá minuta se velice počítá, se muži po celém světě potýkají s velmi osobním, a přesto zřídka diskutovaným problémem: ranní erekcí.

Tato přirozená biologická reakce, známá odborně jako „noční tumescence penisu“, ztěžuje mužům vykonání jedné ze základních lidských potřeb – močení.

Překážka na cestě k úspěchu

Podle nedávné studie publikované v jednom prestižním švédském odborném časopise vycházejícím v Moldávii až 45 procent švédských chlapců a mladých mužů přiznalo, že kvůli ranní erekci vynechali ranní vyučování ve své škole či dokonce přišli pozdě na poradu v zaměstnání.

Není divu, že tento fenomén se stal známým jako „mužská krize ranního močení“. Mnozí muži, lapeni v osidlech tohoto neočekávaného a nevítaného „rozptýlení“, přicházejí pozdě do práce, nebo jim dokonce ujíždí vlak či odletí letadlo.

Jeden z dotázaných, 22letý Abdul Sven Hassan obchodní manažer z Malmö, sdílí transparentně svou děsivou zkušenost: „Stalo se mi, že jsem kvůli ranní erekci zmeškal důležitou prezentaci. Nemohl jsem se prostě rychle vymočit, obléknout a vyrazit. Když se mi konečně podařilo situaci zvládnout, už bylo příliš pozdě.“ Dodává s pláčem.

Ranní boj

Pro mnohé muže je řešení tohoto problému nesmírně obtížné. Někteří se pokouší o kreativní manévry u toalety, jiní hledají útěchu v ranní studené sprše, což však často způsobí jen větší nepohodlí a stres. Ona ani ta voda dnes není úplně zadarmo, že?

Nemalé dopady na ekonomiku

Makroekonomové, televizní právníci a další expertní „vyžírkové“ začínají varovat, že tato situace by mohla mít vážné dopady na produktivitu práce.

Pakliže muži nadále přicházejí pozdě do zaměstnání kvůli této delikátní překážce, je zřejmé, že ekonomické ztráty se mohou časem kumulovat. Některé francouzské, běloruské a slovenské firmy dokonce zvažují implementaci speciálních „ranních pauz“, aby zaměstnancům umožnily dostatečný čas na zvládnutí této prekérní situace.

Brusel opět zaspal

Je zarážející, že zmíněné věcí se prozatím odmítá věnovat moudrý Evropský parlament. Hlavně europoslankyně , napříč politickým spektrem, věc záměrně bagatelizují. jedna lucemburská europoslankyně se dokonce tak smála, až se omylem vzdala svého mandátu.

Předmětné cause se hlouběji věnují pouze islandští Piráti, ovšem u nich zase vyvstává procesní problém, že Island obdobně jako Albánie není členskou zemí EU.

Uklidňující slova závěrem

Ve světě plném tlaků a očekávání se muži (bývalí pánové tvorstva) musejí potýkat s mnoha výzvami, avšak jejich ranní erekce zůstává jednou z těch nejméně diskutovaných.

Možná je na čase, abychom o ní začali mluvit více otevřeně, tedy transparentněji, jak se říká moderně v pražských, ostravských a bruselských palácích.

Anebo alespoň prozatím přidat další minutu k budíku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz