Hlavní obsah
Satira

Sport kvete při každé váze. Jak 111,1 kilový jihomoravský právník pokořil sám sebe!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Příběhy běžců, příběhy odvahy a kuráže.

Článek

Brněnský právník a obhájce spravedlnosti, pan Roman N., je muž mnoha talentů. S hrdostí nosí svou váhu 111,1 kilogramů jako symbol solidnosti a stability, což jsou přesně ty vlastnosti, které každý klient od svého právníka očekává.

Ale Roman není jen mistrem v obhajobách a právních radách. On je také zapáleným sportovcem – ačkoliv to mnozí považovali za neuvěřitelné.

Před pár měsíci, když Roman přišel s nápadem zúčastnit se běžeckého závodu, jeho kolegové se jen smáli. „Roman a běh? To je jako kdyby slon chtěl tančit balet nebo Filip Turek jezdit v elektorautě!“ volali mezi sebou v kanceláři.

Ale pan Roman měl jiný názor. Přihlásil se do závodu s přesvědčením, že své pochybovače překvapí.

Na jaře, za nádherného slunečného dne, se vydal na svůj velký běh. Trasa měla neuvěřitelných 300 metrů. Závod začal a Roman vyrazil. Prvních sto metrů proběhl s úsměvem na tváři, druhých sto s lehkým zadýcháním a posledních sto metrů už připomínalo heroický boj s vlastním tělem. Ale Roman běžel. Běžel, jak kdyby ho honil čas a v cíli ho čekala smlouva století.

A pak se to stalo – doběhl do cíle, sice zdaleka poslední, ale doběhl! Neskutečných 300 metrů, tři sta kroků slávy.

Neuvěřitelné! Bouchejte šampaňské!

Jeho kolegové a kolegyně stáli v úžasu. „On to opravdu dokázal!“ volali a okamžitě změnili tón. „Romane, ty jsi náš paragrafový hrdina!“ objímali ho a gratulovali mu k jeho výkonu. Roman, s červenými tvářemi a zadýchaným dechem, se usmál. „Vidíte, nikdy nepodceňujte právníka!“ řekl se smíchem. A ihned si nechal zavolat sanitku s podezřením na dvojitý infarkt.

A tím to nekončí. Roman má totiž v plánu na podzim uběhnout dalších 400 metrů kolem Brněnské přehrady.

Jeho cíle rostou a s nimi i jeho ambice. Je odhodlán ukázat, že i právníci mohou dosáhnout velkých sportovních úspěchů. Jeho příběh se stal inspirací pro všechny, kteří mají sny a jsou ochotni pro ně něco udělat.

Jurista Roman z Brna dokázal, že nezáleží na tom, jak těžká je cesta, ale na tom, že se odvážíte po ní vykročit.

Závěrečný finiš

Takže až letos na podzim půjdete kolem brněnské přehrady a uvidíte udatného běžce v v běžeckém oblečku a bez kravaty, vězte, že to není žádný jiný hrdina než náš milovaný 111kilový brněnský právník, Roman N.

Brněnský muž, který opět posouvá své hranice a dokazuje, že nic není nemožné!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz