Hlavní obsah

Vtipy (nejen) o Turcích a Turecku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Legendární Medvěd

S úsměvem se žije líp, i v Turecku. Laskavý demokratický autor proti Turkům ani jiným cizincům samozřejmě nic nemá a nikdy neměl. Mimochodem porazíme je dnes v kopané na EURU?

Článek

První vtip

Chlapík z Istanbulu ztratí papíry, které potřebuje k přiznání důchodu a jeho milá žena Gulizar mu neustále nadává jak je neschopný .

Když už to nemůže vydržet, zajde na příslušný správní úřad, ukecá je a přinese si výměr na starobní důchod. „Jak jsi to udělal?“ ptá se udiveně žena.

„Rozepnul jsem si košili a ukázal jsem jim svou šedivou hruď, to zabralo“, říká manžel.

„Ty troubo“ rozčiluje se Gulizar. „To sis nemohl rozepnout i poklopec? Mohl jsi brát i invalidní“.

V turecké restauraci

Volá ruský turista na číšníka ve vyhlášené istanbulské restauraci - „Pane vrchní, příteli, továryšč, chtěl bych zrušit tu objednávku salátu z čerstvé zeleniny.

„Promiňte pane, ale kuchař tu plechovku už otevřel.“ odvětil suše číšník.

-------------------------------------

Mistr a učedník

„Poslechni Rifaate ,“ povídá osmanský mistr svému novému učedníkovi, „já toho moc nenamluvím, ale jak takhle na tebe ukážu prstem, tak to znamená, že hned přiběhneš.“

„To se jistě shodneme, pane mistr,“ povídá Rifaat, „já toho také moc nenamluvím. Když takhle zakroutím hlavou, tak to znamená, že nepřiběhnu!“

--------------------------

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz