Hlavní obsah
Lidé a společnost

Maria José Cristerna. Jak se právnička změnila ve vampíří ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Archivo Medios Públicos EP, CC BY-SA 2.0, Wikimedia

Maria byla běžnou mladou ženou, která se slušně kariérně vypracovala. Domácí násilí ji však proměnilo k nepoznání.

Článek

Mexičanka Maria José Cristerna byla podle všeho hezkou dívkou, která se narodila v roce 1976 v jednom mexickém městečku. Vystudovala práva, ale špatně se vdala. Mlácení a psychické týrání roztočilo dosud nekončící kolotoč tetování a nejrůznějších tělesných úprav, kterými si podle svých vlastních slov kompenzovala neštěstí v manželství. Dnes se považuje za starostlivou matku čtyř dětí a vampíří ženu.

Klidný život s tetováním a implantáty

Vystudovaná právnička Maria prý dnes žije klidný život. Živí se jako tatérka a dokáže se postarat o svoji rodinu. S právy již dávno praštila. Ono není divu. Takto bizarní vzhled moc nejde ruku v ruce s vážným povoláním, jako jsou zrovna práva. U tatérky už se ale nějaké tělesné úpravy očekávají, a tak právě tetování a tělesné úpravy jsou její aktuální obživou. Dále cestuje po festivalech a účastní se nejrůznějších show, kde se třeba nechá pověsit za kůži na háky. Aktuálně je také vlastníkem módní značky Mujeres Vampiro.

Foto: Archivo Medios Públicos EP, CC BY-SA 2.0, Wikimedia

Maria Cristerna

Cristerna je dnes považována za nejvíce potetovanou ženu světa. Dokonce je zapsána v Guinessově knize rekordů, podle které je její tělo tetováním pokryto z 96 %. Volná místa zahrnují pouze dlaně, které je problematické zdobit.

Tetováním ale Mariiny úpravy těla zdaleka nekončí. Má rozštěpený jazyk, několik podkožních implantátů, upravené uši, zubní implantáty a samozřejmě hordy piercingu.

Mezi oběma snímky níže je rozdíl zhruba 20 let:

Nenapodobujte mě!

Pro deník The Sun v jednom z rozhovorů řekla, že by si každý měl dobře rozmyslet, zda ji napodobovat. Takto rozsáhlé tělní úpravy jsou samozřejmě nevratné. Ona je ale miluje a prý nevadí ani jejím dětem. Podle Mariiných slov nehrála její vizáž v rodičovství žádnou roli, ačkoliv to může jen těžko někdo pochopit.

Protest proti domácímu násilí

Těžší k pochopení by měly být činy jejího bývalého manžela, který Mariu psychicky a fyzicky týral. V té době sice již jedno tetování měla, ale úzkost a strach v ní vyvolaly pocity nutnosti něco změnit. A bylo to právě tělo. Nešlo z toho vycouvat. Každé volné peníze se proměňovaly v tělesné ozdoby. Skončila s lukrativní prací a vrhla se na nový byznys spojený s láskou ke svému tělu. Dnes považuje svoji proměnu za jistou formu protestu proti domácímu násilí.

Foto: Archivo Medios Públicos EP, CC BY-SA 2.0, Wikimedia

Maria Cristerna

Maria José Cristerna se tak postupně stala živou upírkou. Pro mnohé je však obludou a setkání s ní na ulici v mnoha lidech vyvolává stíněné pocity. Někdy je i terčem posměchu, čehož si však nevšímá. Jedno je ale jisté, potkáte jen těžko podobného člověka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz