Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nejpotetovanější člověk světa má na těle i několik vrstev inkoustu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Beninfreo, CC BY-NC 2.0, Flickr

Někdo rád čte, jiný sbírá známky a další třeba propadne nakupování. Lucky Diamond Rich je posedlý tetováním vlastního těla.

Článek

Jmenuje se Gregory Paul McLaren. S formulemi nebo závodními auty však nemá nic společného, ačkoliv jeho jméno asociuje slavnou automobilku. To, čím se proslavil, je ale viditelné na první pohled. Pod pseudonymem se Novozélanďan Lucky Diamond Rich živí jako cirkusový umělec, ale jak sám říká, největší umělecké dílo nosí na svém těle.

Zapsán ve věhlasné knize rekordů

Pro některé je muž, který se narodil v roce 1971, bizarní kreaturou. On si z toho ale nic nedělá. První tetování si nechal udělat v šestnácti, snil o něm už od dětství. Byl to nenápadný nápis na boku. To prý, aby jej neviděla jeho matka. V osmnácti přidal další, a pak již ze závislosti nebylo cesty zpět. Tedy dokud si nenechal inkoustem zkrášlit celé tělo.

Inkoust má aplikovaný i na místech, která jiní vynechávají - třeba na předkožce. Poměrně šíleně muselo probíhat tetování dásní. Bolestivé tetování očních víček nebo části zvukovodu už bylo jen třešničkou na dortu. V roce 2006 se tak dostal do Guinessovy knihy rekordů jako nejpotetovanější člověk světa.

Foto: Beninfreo, CC BY-NC 2.0, Flickr

Rich ale své tetování chápe jinak než soubor různých obrazců, ze kterých vzešla jeho nová barva kůže. Ve skutečnosti se totiž má jednat o jedno velké tetování, které se, ačkoliv se to zdá nemožné, stále rozrůstá.

Světlá místa na jeho těle není prosvítající kůže. Jedná se o další vrstvy světlého inkoustu, které vytvářejí plochy pro další tetování. Lucky Diamond Rich se tak na několika místech těla může pyšnit několika vrstvami inkoustu a s touto praxí stále pokračuje.

Kromě toho, jak je patrné z fotografií, holduje i piercingu a dalším tělesným úpravám. V jeho ústech navíc září zlaté zuby.

Rich se již od mládí živí jako cirkusový umělec. Mezi jeho speciality patří žonglování motorovými pilami nebo polykání mečů. Avšak jeho publikum vždy nejvíce zaujme jeho neotřelá vizáž.

Pro všechna jeho tetování bylo údajně třeba tisíc hodin práce a několik stovek tatérů. A je jisté, že další minimálně stovky hodin ještě přijdou. Pro tohoto nadšence je to jedna velká zábava. Jinak je prý zcela normální člověk, který řeší stejné problémy jako všichni obyčejní lidé.

Foto: TOONMAN_blchin, CC BY 2.0, Wikimedia

Tetování může způsobovat zdravotní komplikace i po letech

Nadměrně potetované tělo může přinést zdravotní rizika, která je nutné zvážit. Samozřejmostí jsou komplikace spojené s čerstvým tetováním, ale i poté, co se dotčené místo zahojí, je kůže náchylnější k různým infekcím, především pokud se používají výraznější barvy.

Několik let po aplikaci tetování se také mohou vyskytnout nepříjemné alergické reakce, které je nutné léčit.

Tetování rovněž v průběhu času bledne a mění svůj tvar díky tomu, jak se kůže během života mění. S tím ale dnes již padesátník Lucky Diamond Rich evidentně problém mít nebude.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz