Hlavní obsah
Sport

Disciplinární komise jen kompenzuje neschopnost rozhodčích

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pragmen, CC0, via Wikimedia Commons

ilustrativní obrázek

Jan Rutta za svůj zákrok proti Švédovi Ludeströmovi nebyl během utkání vůbec vyloučen. Následně jej ale disciplinární komise suspendovala z finále mistrovství světa. Je to amatérismus.

Článek

Český tým naprosto neohroženě v semifinále přejel favorizované Švédy a zahraje si se Švýcary o zlato. Diváci v O2 areně i doma u televizních obrazovek měli možnost sledovat opravdu strhující utkání. Tedy alespoň ze strany hráčů, obzvláště těch českých. Co ale za výkony hráčů obou stran značně pokulhávalo, byly výkony rozhodčích.

Gólová nahrávka

Rozhodčí je součástí hry, to je známá věc. Této součásti hry ale z velké části češi vděčí za zřejmě rozhodující gól semifinále. Když se totiž v úvodu druhé části Švédové pokoušeli vyhodit kotouč ze třetiny, rozhodčí stál tak nešikovně, že švédské vyhození tečoval přímo před soupeřovu branku. Lukáš Sedlák jen posunul na Ondřeje Kašeho a ten pohodlně Čechy dostal do vedení 4:3. A od té doby se to se Švédy vezlo.

Tragédie v podání rozhodčích

Rozhodčí do utkání nastoupili v opravdu špatném rozpoložení. Takto zpackaný výkon tu dlouho nebyl. Přihrávkou na rozhodující gól utkání tato tragikomedie ani zdaleka nekončí. Neodpískaný jasný faul na Davida Pastrňáka by se také prominout dal. Nicméně Ruttův faul loktem, kdy zasáhl soupeře do obličeje, by neměl zůstat bez odezvy ani v okresním přeboru, natož v semifinále mistrovství světa. Rozhodčí se dokonce ani neobtěžovali prohlédnout si videozáznam, tak velké měli pánové ego. Jan Rutta normálně dohrál zápas a se spoluhráči oslavil postup do finále. Když už ale rozhodčí dopustili, aby Janu Ruttovi tento zákrok prošel, měla tím celá věc skončit. Hokej by se prostě měl hrát jen na ledě, ne v kanceláři.

Foto: Mark Mauno, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, prostřednictvím Wikimedia Commons

ilustrativní obrázek

Disciplinární komise

Výkon sudích byl v česko-švédském semifinále opravdu tragický. Ale dodatečné rozhodnutí o Ruttově vyřazení z finále mistrovství světa je do nebe volající. Hráč, který za svůj zákrok nebyl vůbec vyloučen, bude nakonec dodatečně potrestán. Navíc takto přísně. Tímto disciplinární komise jen potvrdila obrovské selhání arbitrů. Ruttovo vyřazení je jen kompenzací chyby rozhodčích během zápasu.

Porveme se i bez Jana Rutty

Ve finále na český tým čeká jeden z favoritů turnaje. Švýcaři budou velkým oříškem, ale český tým je v takové formě, že ani oni jistě lehké spaní nemají. Obzvláště při pomyšlení na aktuální výkony Martina Nečase. Nečas svými kousky na letošním šampionátu přivádí soupeře doslova k šílenství. Své o tom vědí i Švédové, které Martin v semifinále vyprovodil čtyřmi kanadskými body za gól a tři přihrávky. Budeme doufat, že Jakub Krejčík bude po zásahu pukem do obličeje v pořádku a připraven večer proti Švýcarsku nastoupit.

Finále se Švýcarskem

Švýcaři letos přivezli tým plný těch největších hvězd. Ne jinak je na tom ale český tým. Letos máme opravdu jedinečnou šanci zase po dlouhých čtrnácti letech vrátit nejcennější medaili do srdce Evropy. A věřím, že naši kluci pro to udělají naprosto vše, tak jako v semifinále proti podobně silným Švédům.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz