Hlavní obsah
Sport

Sadílek svojí klukovinou potápí Českou fotbalovou reprezentaci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tadeáš Bednarz, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Michal Sadílek bude v české nominaci citelně chybět. Naprosto zbytečně

Sadílek byl jedním ze stavebních kamenů národního týmu pro nadcházející mistrovství Evropy. Díky nepochopitelné klukovině s tříkolkou bude ale Euro sledovat jen z gauče a trenér Hašek bude jen těžko díru v české záloze zaplňovat.

Článek

Michal Sadílek je v současné době jedním z nejlepších českých fotbalistů. Obléká dres holandského FC Twente, kde si vybudoval velmi silnou pozici, a je jedním ze základních stavebních kamenů tohoto klubu. Postupně se začal prosazovat i do české fotbalové reprezentace. Nominován byl už na minulé Euro 2021 místo distancovaného Ondřeje Kúdely, který si stopku vysloužil za rasistické narážky na adresu soupeře.

Těsně před Eurem na tříkolku

Pokud budeme s rodinou na prázdninách, například v rakouských Alpách, můžeme se nechat zlákat některou z adrenalinových atrakcí, které tamní střediska nabízejí. Sjezd z vrcholku hory na horské tříkolce je nepochybně velkým pokušením, které určitě také jednou vyzkouším. Nejsem ale v nominaci pro fotbalové Euro, které začíná vlastně už za několik hodin. A už vůbec nejsem základním stavebním kamenem české reprezentace, jako byl až donedávna Michal Sadílek. Po vynikajících výkonech, které předváděl v Nizozemsku i v kvalifikaci, byl pro Ivana Haška jasnou volbou pro základní sestavu.

Foto: Quirinale.it, Attribution, prostřednictvím Wikimedia Commons

Euro se neúprosně blíží a český tým hledá ideální sestavu

Když ale hráči dostali po utkání s Maltou volno, nenapadlo Sadílka nic lepšího, než hned vyrazit na sjezd na tříkolce. A co čert nechtěl, došlo k nehodě a k vážnému zranění v oblasti bérce, které lékaři museli řešit desítkami stehů. Euro, na kterém by na něm stála záloha našeho týmu, by znamenalo pro talentovaného středopolaře jistě vrchol kariéry. Nyní je po všem a Sadílek již reprezentaci opustil.

Není to první malér českých reprezentantů

S českým fotbalem je asi něco špatně. Průšvihy se objevují v pravidelných intervalech a hráči si nedají a nedají pokoj. Vzpomeňme například na poslední kauzu, kdy si Brabec, Coufal a Kuchta v Olomouci jen tak vyšli na pivko. Bohužel to bylo ani ne dva dny před rozhodjícím zápasem kvalifikace a bohužel se ono pivko protáhlo až do ranních hodin v místním nočním podniku. Hned po provalení jejich bujarého večírku se z reprezentace pakovali. Tentokrát tu máme nehodu při sjezdu na tříkolce. Vždy jde o naprosto neprofesionální chování a nepochopitelný zkrat, který sráží český fotbal.

Bylo by asi dobré s českými talenty lépe pracovat a lépe komunikovat. Nejde jen o reprezentaci a Euro. Domnívám se, že vedení klubu FC Twente také není z toho, že se jim Sadílek vrací z reprezentačního srazu v takovém stavu, nijak nadšeno. V mnoha případech se jedná o hráče, kteří mají pro své kluby obrovskou hodnotu, a bylo by záhodno jim je vracet v takové kondici, aby byli schopni dále hrát fotbal.

Mlžení reprezentace

Po Sadílkově zranění vyrukoval český tým s prohlášením, že k nehodě došlo při vyjížďce na kole. Poté, co média přišla s tím, že to vlastně bylo úplně jinak, upravil své prohlášení i národní tým a jeho kouč Ivan Hašek, který uvedl: „Komunikace byla naše chyba. Byli jsme ve stresu, zjišťovali, jestli bude Michal k dispozici. Udělali jsme to blbě, sorry.“

Foto: Mohammad Moussa, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, prostřednictvím Wikimedia Commons

Ivan Hašek jako trenér českého týmu má plnou hlavu starostí s tím, jak nahradit zbytečně zraněného Sadílka

Sjezd na tříkolce ze dvoutisícového vrcholku byl prý povolenou aktivitou, protože se jej mohou účastnit i děti. Tyto děti ale za chvíli nemají reprezentovat Českou republiku na Euru. Nikdo netvrdí, že se jedná o extrémně nebezpečnou aktivitu, ale určité riziko tam prostě je. Ono i lehčí zranění, které by běžného člověka v běžném životě omezilo jen minimálně, může pro špičkového fotbalistu před velkým turnajem znamenat pohromu. A podle toho by se mohli chovat hráči i vedení národního týmu. Je to velká škoda a velké oslabení těsně před vrcholným turnajem.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Michal Sadílek

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz