Hlavní obsah
Sport

Slováci si místo hraní hokeje stěžují na mokré rukavice

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ivanaivanova, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Slováci by se měli více soustředit na hru

Slováci na právě probíhajícím hokejovém šampionátu více pláčou a stěžují si, než hrají hokej. To jim ve čtvrtfinále proti tradičně silné Kanadě nebude nic platné. Ta totiž umí dávat góly i v horku a s mokrými rukavicemi.

Článek

Slovenská reprezentace na šampionát do Prahy a Ostravy přivezla papírově opravdu skvělý tým plný těch nejzvučnějších jmen. Jak to tak ale u našich sousedů bývá, zatím toho hvězdy světové velikosti mnoho nepředvedly. Jediným opravdu produktivním slovenským hráčem je v Třinci hrající Libor Hudáček.

Světové hvězdy

Slováci se na českém hokejovém šampionátu rozhodně mají čím pochlubit. Po stránce individualit lákají fanoušky do ostravské arény na opravdu velká jména. V jejich sestavě se objevují hned dva nejvýše draftovaní hráči z roku 2022. Z druhé pozice si vybral tým New Jersey Devils talentovaného beka Šimona Nemce, který se již na stálo zabydlel v defenzívě Ďáblů.

Největším tahákem je ale jednička draftu z téhož roku, Juraj Slafkovský. Na urostlého forvarda padla hned první volba slavného Montrealu Canadiens. Tento slovenský talent v letošní sezóně obsadil čtvrtou příčku v kanadském bodování svého klubu, když dosáhl na metu 50 bodů za 20 branek a 30 gólových nahrávek. Mimo tyto talenty mají Slováci ve svém středu i další skvělé hráče, například stálici Tomáše Tatara.

V hale je moc teplo

I přes nesporné kvality se však slovenským hráčům nedaří tak, jak by si oni ani fanoušci představovali. A hráči týmu z pod Tater přišli se zajímavými vysvětleními. Na slovenské hvězdy je například v ostravské aréně moc teplo, což přináší nadměrnou vlhkost do slovenských rukavic. Proto se jim nedaří ve střelbě. Také puk Slováky kvůli nesnesitelnému vedru neposlouchá, protože teploty neprospívají ani kvalitě ledu.

Ze slov Šimona Němce jakoby vyplývalo, že Slováci hráli na jiném kluzišti než jejich soupeř a proto byli podmínkami značně znevýhodněni. Skutečně je možné, že v hale je tepleji než by mělo, nebo že kluziště nemá potřebnou kvalitu, ale jedno je jisté. Oba týmy vždy do zápasu nastupují za rovných podmínek a vítězí ten, kdo vstřelí více branek. Tak to v hokeji bylo, co svět světem stojí a nářky žádného hráče to nemohou nijak změnit.

Foto: s.yume, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Slovenský národní tým si musí uvědomit, že hokej není krasobruslení. Místo výmluv potřebují začít dávat góly.

Slováci by měli začít hrát hokej

Zajímavé je, že například skvěle hrající výběry Švédska a USA hrají své zápasy ve stejné hale, jako Slováci, ale jejich střelcům to lepí i v mokrých rukavicích a horku v hale. Švédsko dalo ve vzájemném zápase se Slovenskem dokonce o pět gólů více a zvítězilo vysoko 6:1. Místo výmluv by tak Slovákům nejvíc prospělo, kdyby se drželi svého řemesla a znovu prioritně hráli hokej.

Kontrolu kvality přípravy ledu a stadionu by bylo lepší přenechat organizátorům. Slovenský nároďák letos bez pochyby disponuje obrovskou kvalitou a bylo by škoda, kdyby celý šampionát jen proplakali. Chvílemi to vypadá, jakoby za Slováky promlouval již zesnulý Jozef Pátrovič, který se proslavil svými nekončícími stížnostmi na podmínky v televizní show Česko Slovensko má talent. Snad se ve slovenském týmu vše obrátí k lepšímu, hráči se vzchopí a Kanadu ve čtvrtfinále pořádně potrápí. I v mokrých rukavicích.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz