Hlavní obsah
Internet a technologie

Nakreslete si sen s umělou inteligencí!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Nutil pomocí Bing Chat

Umělá inteligence se stává stále více populární a její využití se rozšiřuje do mnoha oblastí, včetně umění. Existují nástroje, které mohou pomoci převést vaše sny na umělecká díla. Jak na to?

Článek

Carl Jung, švýcarský psycholog a psychoanalytik, byl jedním z průkopníků v oblasti výkladu snů a věřil, že sny jsou důležitým zdrojem informací o našem nevědomí. Jung se domníval, že sny obsahují symboly a archetypy, které jsou společné pro všechny lidi a které mohou pomoci odhalit skryté aspekty naší osobnosti a našeho života. 

Podle Junga sny odrážejí nevědomou část naší osobnosti, která se jejich prostřednictvím navazuje komunikaci s vědomím a může ho doplnit o nové poznatky a zkušenosti.

A právě v tom může být vizualizace snů užitečná, protože nám umožňuje lépe porozumět těmto symbolům a archetypům a získat hlubší vhled do našeho nevědomí.. Ale jak na to? i s tím nám může pomoci umělá inteligence.

A jak mohou vypadat vizualizace snů? Třeba takhle…

Foto: Petr Nutil

OIG (9)

Nebo takhle…

Foto: Petr Nutil

OIG (4)

Nebo takhle..

Foto: Petr Nutil

OIG (2)

Vytvořit je nebylo nic těžkého. Zvládli jsme to doma na pár zadaných dotazů na Bing Chat.

Můžete se k němu dostat několika způsoby:

A pak stačí do chatovacího pole napsat cosi ve smyslu: Nakresli mi sen. Bylo tam tohle a támhleto.

Příklad: „Nakresli mi sen, zdálo se mi, že jsem ztracený v bludišti s vysokými stěnami, cítil jsem se sevřený a stísněný“, „Nakresli mi sen, šla jsem po dně zaplavené Atlantidy, kolm proplouvaly nádherné ryby, byl to velmi krásný a pozitivní sen..“

(Prostě buďte popisní a emotivní, používejte přídavná jména a slova popisující emoce, můžete samozřejmě definovat i výsledný styl obrazu, takře třeba fotorealistický..). A máte to 🙂

Jak to vlastně funguje?

Chatbot Bing je umělá inteligence, která dokáže komunikovat s uživateli v různých jazycích a pomáhat jim s hledáním informací, zábavou nebo tvorbou obsahu. Jednou z jeho schopností je generovat obrázky na základě textových popisů nebo dotazů. To znamená, že můžete požádat chatbota, aby vám nakreslil něco, co vás zajímá, nebo co si představujete, a on se pokusí splnit vaše přání.

Generování obrázků chatbotem Bing je založeno na pokročilém modelu umělé inteligence zvaném DALL-E1, který byl vyvinut společností OpenAI. Tento model dokáže kombinovat slova a obrázky tak, že vytváří nové vizuální koncepty, které odpovídají zadání. Například, pokud požádáte chatbota, aby vám nakreslil „modrou růži“, on vám ukáže několik možností, jak by taková růže mohla vypadat. Chatbot Bing vám také umožňuje sdílet, stáhnout nebo upravit vygenerované obrázky pomocí nástroje Image Creator z Designeru2, který je integrován do vyhledávače Bing a prohlížeče Edge. Generování obrázků chatbotem Bing je tedy zábavný a kreativní způsob, jak rozšířit vaši představivost a objevovat nové možnosti umělé inteligence. 🎨

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz