Hlavní obsah
Názory a úvahy

Plochá země a světové spiknutí - nový program pro slovenská veřejnoprávní média?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Amanda Carden - Shutterstock

Je diskuze o ploché zemi na veřejnoprávních médiích výrazem svobody nebo naprosté absurdity?

Článek

Na příkladu toho, co na Slovensku Ficova vláda předvádí, jaké lidi dokáže obsazovat do vysokých pozic, můžeme názorně vidět pozvolný přechod od demokracie k ochlokracii, tedy vládě lůzy. To prosím není žádná urážka ctihodného slovenského elektorátu. To je odborný termín, s nímž přišel už Aristoteles a popisuje zvrhlou formu demokracie, v níž se do vládnoucích pozic dostávají nejnižší vrstvy společnosti.

Jako třeba pan Lukáš Machala, známý konspirátor, aktuálně usazený v pozici generálního tajemníka slovenského služebního úřadu ministerstva kultury. Ten v rozhovoru na otázku, zda mají dostat ve veřejnoprávním médiu prostor také lidé, kteří tvrdí, že Země je plochá, odpověděl, že samozřejmě že ano. Protože pluralita asi.

Ten pán má samozřejmě pravdu. Není lepší cesty, jak zcela zničit současný svět než dát neomezený prostor blouznivcům všech barev. Prostor mají dostat všichni. Ti, co věří na chemtrails, nový světový řád, světové židovské spiknutí, ilumináty, mírumilovné Rusko, reptaliány, vraždící mikrovlnky a alobalové čepičky, stejně jako lidi, co nevěří na očkování, gravitaci, oteplování planety a existenci států. Není lepší cesty, jak zničit svět než přenechat vládu nad ním pitomcům, kteří o své hlouposti ani nevědí. Ale mají názor, a to je v jejich světě nedotknutelné božstvo, jež cokoli, co zavání fakty, vědou nebo realitou nijak neovlivní.

Rezignujeme-li na vědu, fakta a rozum, nepochybně zničíme sami sebe. Velmi rychle. Třeba tak, že se díky antivaxerům vrátí smrtelné infekční choroby. Dosadíme-li do čela ty nejneschopnější z nás, nebo naopak ty všehoschopné, je s námi amen. Třeba proto, že ti všehoschopní nás rádi použijí jako kanonenfutr a ti neschopní budou jen přihlížet, jak se všechno kolem rozpadá. Připustíme-li svět, jenž už neví, kde je vpravo a vlevo, který nedokáže rozeznat pravdu od lži, jsme sami spojenci svých hrobníků. Protože i každá země, dostatečně ztracená ve svém vlastním rozpolcení skončí jako potrava prvního žraloka, který poplave kolem.

Nechat se oblafnout sebejistotou hlupáků je jistá cesta do pekel. Protože v prostoru, kde nic není pravda a o tom co se bude dít rozhodují naprosto nekompetentní lidé, je jakákoli snaha o cokoli, co by se dalo nazvat smysluplným směřováním naprostou iluzí. Rezignovat na svou vlastní odpovědnost a zájem o věci veřejné je fatální chyba, protože to celému systému může přinést fatální chyby v podobě destrukce skrze aktivní stupiditu. Přenechat veřejný prostor neschopným a všehoschopným z vlastní pohodlnosti, strachu nebo náročnosti je výrazem vlastní slabosti, která bude po zásluze potrestána. Akorát že ten trest ponese celá společnost. Slováci si to právě zkoušejí na vlastní kůži. A my můžeme po volbách taky. Nebo taky ne, když lůzovládu necháme za branami Strakovky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz