Hlavní obsah
Psychologie

Jak se rodí kulty ženské krásy a chlapců, co si hrají na alfa samce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Jako malé děti jsme žili v ryzí pravdě, autenticitě a plném souladu mezi myslí, tělem, emocemi a duší. Byli jsme plní radosti, hravosti, touhy poznávat a prožívat. Byli jsme sami sebou.

Článek

Jak jsme rostli, začala být naše mysl zaplétána do schémat a her, díky kterým jsme den po dni začali tuto svoji čistotu ztrácet. Byli jsme doslova infikováni nepřirozenými motivy a učeni falešnými cestami jich dosahovat. A pak to samé spřádat ve svých dětech.

Češeme holčičky, aby byly hezké a líbily se, a touto větičkou a dalšími drobnými zaklínadly je vedeme k posedlosti vzhledem, a když jim to v hlavě dostatečně hodně domotáme, nakonec se odpojí od vztahu k vlastnímu tělu a z té krásné holčičky vyrobíme klientku navoněné estetické kliniky … zvětšit, zmenšit, přidat, ubrat, přišít, odřezat, vyplnit, odsát. A jako ideál krásy máme genetické souhry z Hollywoodu nebo ze soutěží Miss, nad kterými jsem mimo jiné sám jako kluk slintal. Jak bizarní to je vysvlíknout do plavek dvacetileté holky a jak na aukci dobytka je jednu po druhé předvádět a hodnotit. A ty nejlepší kusy ověnčit korunkou a poslat na vyšší soutěž někam do zahraničí, kde se svezou na jedno místo ty nejlepší kusy ze všech zemí a bojují o titul Miss Universe nebo World. A když se zadaří, můžeme slavit, že ten nejlepší kus vzešel z genetického fondu naší domoviny, že jsme lepší než ostatní národy, a všem našim dcerám to můžeme dát za příklad, a tím celou psychózu vzhledu u nich podpořit.

Soutěže krásy nejsou nic jiného než veřejné povolení, aby muži mohli před svými ženami slintat nad těly jiných žen, které v naprosté většině případů vůbec nemají ke svým tělům zdravý, uctivý a autentický vztah, protože jinak by nebyly motivovány k účasti na soutěži vzhledu. A samozřejmě jako u všeho lze vytvořit umělou filosofií, která to obhájí a učiní z umělého konstruktu vznešenou věc.

Učíme chlapečky, aby byli hodní, aby maminku nezlobili, aby nebyla smutná. Hezky si je zmanipulujeme, abychom měli pohodlnější život než s nějakým divokým zlobivým raubířem. Stanou se tak dobrými v poslušnosti ženám (mámě, babičce, paní učitelce, paní doktorce) a naučí se to tak skvěle, že z většiny chlapečků nikdy nevyrostou muži. Buď se z nich stanou slouhové, kteří pro svoji partnerku udělají cokoliv jí na očích uvidí. Nebo si z partnerky udělají svoji služku, která je obskakuje stejně, jako to dělala maminka.

A svoji závislost na dopaminu si uspokojují pornem, koukáním na sport a siláckými proslovy u piva v putyce, kterými si nahrazují to, že s nimi nikdy nikdo neprošel přechodový rituál v muže a oni sami neví jak, a tak se všelijak snaží vykazovat alespoň symptomy toho, co si představují, že pravý muž je. A vzorem pro ty představy jsou super hrdinové z filmů nebo nějací sportovci, kteří ulovili ty nejlepší kusy na aukci Miss.

A tak téměř každý z nás jsme nyní v dospělosti zapředeni a zamotáni do mnoha zaklínadel (prohlášení), kterými sebe samé udržujeme v zajetí a oddělenosti od Nekonečné inteligence vesmíru, intuice a dalších zázračných schopností své mysli a svého těla.

Existuje jednoduchá ale ne snadná cesta, jak to vše v sobě uzdravit a poskládat tak, abyste v řádu týdnů a měsíců doslova narazili pramen bohatství ve všech aspektech vašeho života. A tím je převzít plnou odpovědnost za stav všech součástí vašeho života a pojmenování pravdy a hlubší pravdy o sobě, svých motivech a jejich příčinách. Naprostá většina z nich bude sahat až do vašeho dětství.

Vnímejte, co prožíváte. Pozorujte, jaké myšlenky se vám kolem toho točí v hlavě. Nevyplašte se. Nehodnoťte to. Jen to pozorujte a sledujte. Jaké odezvy má vaše tělo. Je to první krok na cestě k vyšší úrovni vědomí. Že začnete být vědomí.

Napsal jsem tento příspěvek záměrně se špetkou radikality, protože to v člověku vyvolá sytější odezvu, kterou, pokud jste dočetli až sem, můžete nyní podrobit pozorování a zkoumání. Cokoliv z vnějšího světa vás uvnitř rozbouří, je jen znamení, že máte ve svém nitru něco, co není pevně ukotveno v pravdě a autenticitě.

Přeji vám bohatství ve všech aspektech života, s úctou Petr Štěpánek | Producent & Vydavatel MyslenimKBohatstvi.film | Ambasador Napoleona Hilla

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz