Hlavní obsah
Seberozvoj

Prosté cvičení, díky kterému se člověku v životě začne lepit štěstí na paty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Randomhh | Pixabay

Už v mládí jsem zjistil, že můj život má tendenci ubírat se tam, kam směřují mé myšlenky. Tím, co si neustále opakujeme, si totiž každý kalibrujeme svůj vjemový filtr v retikulární formaci mozku.

Článek

A proto jsem se v určitou dobu přiměl opakovat si, že se mi štěstí lepí na paty. A co bylo ještě důležitější, že jsem se do toho uměl vcítit. Jako výsledek se po čase upravilo mé vnímání světa a můj nově naprogramovaný mozek začal vidět příležitosti a možnosti tam, kde je druzí přehlíželi. Doslova jsem z každé nepříznivé situace viděl celé rozcestí k dobrým, a dokonce skvělým východiskům.

Poprvé jsem o tomto fenoménu dozvěděl od Napoleona Hilla – objevitele principů myšlení úspěšných lidí, u kterého jsem prvně četl o síle, která nás přesahuje a doslova magneticky nám do cesty přitahuje okolnosti a události, které odpovídají přesvědčením, do nichž jsme sami sebe „ukecali“. Tento princip nazýval autosugescí a je znám všem úspěšných sportovcům. Nedávno jsem poslouchal rozhovor s českou olympioničkou Věrou Ježkovou, která s pomocí autosugesce a pochopitelně tvrdého tréninku vyhrála v 58 letech stříbro v dráhové cyklistice v Turíně na Masters.

Napoleon Hill ale nebyl jediný, kdo na fenomén autosugesce odkazoval. Zmínky o tom, že svoji realitu si tvoříme svým smýšlením a tím, co si opakujeme, nalezneme ve spisech Buddhy, v díle antických Stoiků, v legendární nahrávce Nejneobyčejnější tajemství od Earla Nightingalea a dokonce ve slovech Ježíše, který prohlásil: „Podle vaší víry se vám staň.“

Lidem, kterým se v životě lepí smůla na paty, se nejdříve začala lepit na paty v myšlenkách. Jsou jednoduše přesvědčeni, že zrovna jim se budou dít špatné věci a nešťastné okolnosti. No, a mají pravdu. Není to však pravda prorocká, nýbrž pravda zvolená. Je to jejich víra, která nakázala mozku, aby hledal okolnosti a události, které je v jejich tragických prohlášeních utvrdí.

Lidé, kteří si nemohou najít toho správného partnera, si obvykle už dávno v mysli opakují, že ho najít nemohou. A pozor na jednu věc! Není až tak důležité znění onoho prohlášení, jako emoce, kterou u toho cítíte. Můžete si říkat, že toho správného najdete, ale pokud se u toho cítíte zoufale a sklesle, pak vězte, že emoce mají při kalibrování mozku a podvědomí větší sílu než slova.

Mantry, afirmace a sny potřebují být vždy odpovídajícím způsobem prožité. Pokud sníte o bohatství, ale při jeho představě vás popadá úzkost ze současného nedostatku, pak afirmujete a programujete svůj mozek na nedostatek!

Realita se nám jeví vždy taková, jaká jsou naše převažující vlastní přesvědčení. Všichni máme moc žít život, kdy se nám štěstí lepí na paty. Stačí ovládnout svoji vnitřní mluvu a donutit se cítit, že se vám všechno nakonec vždycky povede! To je jeden ze základní principů úspěchu - práce s autosugescí a vlastním podvědomím. A pokud namítáte jakékoli „ale“ - třeba, že pro vás to tak neplatí, nebo že to změnit nedokážete, pak sami právě používáte principy autosugesce ale ve svůj vlastní neprospěch.

Znám mnoho lidí, kteří mají potenciál dokázat veliké věci. Dokonce se o to i pokoušejí, ale svojí vlastní vnitřní mluvou si nakonec podkopnou nohy. Všechno se jim na poslední chvíli pokazí a neustále potkávají jen ty lidi, kteří je v jejich osudu „stání na místě“ utvrzují. Jakmile ale člověk pochopí, že vše, co se mu v životě děje, co dělá, koho potkává a co vidí kolem sebe, je jen a pouze důsledek přesvědčení, které má, pak jistě pochopí, že to nejlepší, co může udělat, je svá přesvědčení přepracovat.

Pokud chcete, aby se vám začalo lepit štěstí na paty, vyzkoušejte si následující cvičení. Opakujte si třeba třistakrát za den následující text a přimějte sebe samé se tak cítit:

V každé situaci nacházím příležitosti k pokroku a zlepšení. Já tvořím svoji realitu z nitra ven. Štěstí se mi lepí na paty! Každý den se mi daří ve všech směrech lépe a lépe.“

Pamatujte, že toto cvičení není jakýsi ezoterický výmysl. Je to vědomá práce s přenastavením retikulární formace ve vašem mozku - neboli vašeho podvědomí. Všehovšudy váš život, jaký právě teď je, je pouhým důsledkem a odrazem toho, jak jste měli své podvědomí nastavené doposud. Tento zákon platí pro všechny stejně. Pro ty, kterým se lepí na paty smůla, i pro ty, kterým se lepí na paty štěstí. Dokonce platí i pro ty, kteří v něj nevěří.

Pokud se vám doposud lepila na paty spíše smůla, to, co vám pomůže to otočit k lepšímu, je převzetí plné odpovědnost za to, kde jste, kdo jste a jak na tom jste. Přestaňte s obviňováním druhých, okolí, rodičů nebo dokonce genů. Tím získáte kontrolu nad svůj podvědomím a můžete do něj zaset přesvědčení nové a žádoucí. A na závěr pamatujte, že vyvolení lidé jsou ti, kteří se sami vyvolili.

Přeji vám bohatství ve všech aspektech života, s úctou Petr Štěpánek | Producent & Vydavatel MyslenimKBohatstvi.film | Ambasador Napoleona Hilla

Zdroje: dokument E-Motion 2.0, kniha Nový zákon | Bible 21, učení Buddhovo, kniha Hovory k sobě | Marcus Aurelieus, kniha Jistou cestou k bohatství | Wallace D. Wattles, kniha Moc podvědomí | Dr. Joseph Murphy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz