Hlavní obsah
Seberozvoj

První čtyři kroky k uskutečnění vašich snů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Summerstsock | Pixabay

Na uskutečnění vašich snů existuje hned několik receptů, kterými pokud se budete řídit, nevyhnutelně k uskutečnění mnoha z nich a třeba i většiny opravdu dospějete.

Článek

Žijeme ve světě zákonitostí, v němž platí, že podobné příčiny způsobují podobné důsledky. A protože cesta k úspěchu a snům byla v zemích, kde je svoboda, za poslední století velmi dobře zmapována, je život v neúspěchu a bídě v podstatě aktem volby a svobodné vůle.

První etapou na cestě k uskutečnění svých snů je řekněme teoretická část, která se skládá ze čtyř kroků. Píšu teoretická nikoli proto, že by byla neozkoušená nebo snad náhodná, ale protože předchází části praktické. Dalo by se říct, že je to etapa přípravná, ve které ladíte svoji mysl na určitý záměr a do svého podvědomí předáváte zadání, aby našlo cesty, které k uskutečnění snu vedou.

První čtyři kroky první etapy uskutečnění vašich snů shodou okolností v češtině začínají písmenky „Na“. Jsou to: Najít & Napsat & Nalepit & Navštívit

Abyste mohli uskutečnit nějaký sen, potřebujete nejdříve svůj sen najít. Může se to zdát na první pohled logické a samozřejmé, až na to že je velký rozdíl mezi tím, co by se vám jen líbilo mít, a tím, po čem skutečně toužíte a doopravdy to chcete. Mít sen, ten pravý sen, v člověku vyvolá silnou emoční odezvu. A abych vám to k něčemu přirovnal … měli byste svůj sen chtít tak silně, jako chcete orgasmus před vyvrcholením. Celá vaše mysl, každá buňka v těle, plné vaše bytí míří na jediný cíl.

Druhý krok je svůj sen napsat. V podstatě ho tím přesunete z pozice nehmotné myšlenky do hmotného světa. Má to téměř rituální význam. Stáváte se tak architektem své budoucnosti, protože každý architekt začíná u bílého papíru, na který začne přenášet své představy. K tomuto kroku připojím zásadní radu. Buďte velmi ostražití a vybíraví v tom, komu o svých snech povíte. Vaše sny jsou nejmocnější aktivum. A mnohdy mají největší sílu tehdy, když nejsou sdíleny. Když si je ponecháte jen pro sebe a dopřejete si, aby vás stimulovaly a vířily vaší představivostí.

Nalepit si své sny je třetí krok k uskutečnění vašich snů. Pokud nemáte možnost si je nalepit někam, kde je uvidíte jen vy, umístěte si obrázek na pozadí mobilu. Vytiskněte si obrázek svého snu a používejte ho jako záložku, nebo najděte něco, co váš sen reprezentuje a tím se obklopte. Žijeme totiž v době rozptýlení. Pozornost je klíčová komodita pro váš úspěch. Čemu ji věnujete, to zaplní vaši mysl. A váš osud má tendenci se ubírat přesně podle toho, co ve vaší mysli převažuje. To je jeden ze zákonů mysli.

Poslední, čtvrtý krok, teoretické (chcete-li přípravné) etapy uskutečnění vašich snů, je svůj sen navštívit, pokud je to možné. Zapojíte tak i ostatní své smysly. Můžete-li se svého snu dotknout, být v jeho blízkosti, prožívat jeho přítomnost, posílíte tím efekt, který bude na vaše podvědomí mít. V jeho přítomnosti by se vám měl doslova zvednout tep. Pokud se to neděje, najděte sen, který vaše srdce rozbuší.

Na závěr vám dám jeden tip. Jeden z nejsilnějších umocňovatelů síly snů je zakomponovat do nich představu svého vztahu snů. Evolucí se z nás zrodily bytosti toužící po lásce, intimitě, erotice a bezpečí v blízkosti druhé bytosti. Je to náš pud. Nejsilnější pud. Zapojte ho do svých snů.

V mysli mi nyní zní dvě z mnoha velkých myšlenek, které světu dal legendární podnikatel a vizionář Dexter Yager. A jsou to dvě myšlenky, se kterými se s vámi dnes rozloučím.

„Nenechte si nikým ukrást svůj sen.“

„Pokud je sen dostatečně silný, na faktech nezáleží.“

Přeji vám bohatství ve všech aspektech života a pamatujte, že vše, co kdy stvořil člověk, tedy téměř vše kolem vás, bylo na úplném počátku něčí sen. S úctou Petr Štěpánek | Producent & Vydavatel Myšlením k bohatství | Ambasador Napoleona Hilla

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz