Článek
V článku o úklidu kuchyně jsem vynechala některé spotřebiče, těm se budu věnovat v tomto článku.
Součástí kuchyně obvykle bývá rychlovarná konvice. Tu čistím každý týden tak, že do ní naliji vodu, přisypu trošku soli a přiliji malinko octa, poté nechám chvíli působit. Nakonec konvici propláchnu vodou a ponechám ji nějakou dobu otevřenou.
Dalším spotřebičem je mikrovlnná trouba. Tu také čistím jednou týdně, zvenku vodou s trochou ekologického přípravku na nádobí, zevnitř pak octovou vodou.
Ve většině domácností bývá pračka v koupelně, já ji mám v kuchyni, a proto ji zde také zmíním. Pračku čistím jednou za 3 měsíce. Nejprve vyndám zásobník na prací prostředky a omyju jej ve vlažné vodě, osuším. Pak ještě vyndám filtr a též ho propláchnu a osuším. Povrch pračky utírám jen navlhčeným hadříkem a pak suchým. Nakonec spustím očistný program (na 90 stupňů, naprázdno, nejnižší otáčky ždímání) a poté nechám pračku otevřenou, aby vyschla, stejně tak zásobník na prací prostředky.