Hlavní obsah

„Home Office“ zaměřeném na současnou situaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petrtesarek 74

Práce z domova: dětská kuchyňka nebo džungle? Snažíte se na malém prostoru zvládnout práci, zatímco kolegové pomáhají. Domácí kancelář se mění v dobrodružství plné překážek a nečekaných situací. Pyžamo povinné, smích a fantazie vítán.

Článek

Práce z domova se může zdát jako snadná a pohodlná, připomínající vaření večeře ve dětské kuchyňce - vše máte na dosah ruky, od hrnců po malou dřezovou baterii, která místo vody vydává jen posměšné „cink“. Ale jakmile se pustíte do práce, zjistíte, že vaše pracovní plocha je akorát tak velká, aby pojala imaginární oběd pro vašeho plyšového společníka, nikoliv však reálnou práci s hmatatelnými výsledky.

A zde začíná vaše dobrodružství. Mezi zbytky snídaně a LEGO kostičkami se pokoušíte vytvořit excelové tabulky, zatímco vaše dítě, nyní ve výzbroji plyšového superhrdiny, rozhodne, že právě teď je ideální čas „pomoci“ vám tím, že vám přes klávesnici přehazuje svého plyšového společníka ve snaze zachránit svět.

Vaše domácí kancelář se tak stává džunglí, kde každý pokus o udržení základního pořádku a organizace je zhatěn nečekanými překážkami, které se objevují s alarmující pravidelností. Najednou se ocitáte v roli kuchaře, učitele, záchranáře a pracovníka v jednom, kde každá role vyžaduje vaši plnou pozornost a schopnost improvizace.

V těchto momentech si uvědomujete, že vaše domácí kancelář má více společného s dobrodružstvím v džungli, než s klidným a organizovaným pracovním prostředím, na které jste byli zvyklí. A i když se občas objeví myšlenka na klid a mír kanceláře, toto dobrodružství byste za nic na světě nevyměnili. Koneckonců, kde jinde byste měli šanci pracovat v pyžamu a současně nezapomínat na to, že džungle (byť virtuální) je plná nečekaných překvapení a vaši nejmenší kolegové jsou vždy připraveni vám pomoci připomenout si, jaké to je vidět svět jejich očima - plný dobrodružství, smíchu a nekonečné fantazie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz