Hlavní obsah
Lidé a společnost

Paul Walker se jako dítě proslavil reklamou na pleny. Osudnou se mu stala jeho láska k rychlým vozům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Veřejně dostupné dílo

Byl pohledný, úspěšný, oblíbený a nadaný. V životě měl velmi dobře našlápnuto a získal si srdce několika milionů fanynek. Jeho život však předčasně ukončila tragédie, kterou si jen stěží dokázal představit.

Článek

Úspěšný americký herec se narodil 12. září 1973 v Kalifornii. Když byl ještě malý chlapec, rodiče přemýšleli, co by jejich syn mohl v životě dělat. Narodil se do rodiny podnikatele a modelky. Jeho matka byla velmi úspěšná, krásná a nadaná. Proto se také někteří shodují na tom, že svůj vzhled, kterým začal svým fanynkám lámat srdce, zdědil právě po své matce, která se stala nejkrásnější dívkou Spojených států. Paul měl už od malička zálibu v autech a chtěl se stát automechanikem. To však jeho otec zamítl. Byl vychováván v rámci náboženského přesvědčení Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Absolvoval střední školu s křesťanským zaměřením a následně se věnoval studiu mořské biologie.

Jeho kariéra začala již od dětství

Jeho herecká kariéra se postupem času začala rozjíždět už v dobách jeho batolecího věku. Když byl malý, jeho maminka ho přihlásila na konkurz do reklamy na pleny Pampers. Zde uspěl a pod vedením svých rodičů se dostal do světa modelingu. Stal se jedním z nejkouzelnějších dětí roku 1975. Následně se pracovní nabídky jen hrnuly a většinu z nich museli jeho rodiče odmítat. Nejenže pro svého syna vybírali to nejlepší, ale zároveň byla stále na prvním místě škola, kterou musel dostudovat.

V roce 1985 se však dočkal svého prvního velkého úspěchu a dostal se do televize. Začátek jeho filmové kariéry se datuje k roku 1986, kdy si zahrál v hororové komedii Příšera z šatníku. O rok později se společně se svou sestrou Ashlie objevil v televizní soutěži I'm Telling!, kde se umístili na druhém místě. Následovala řada menších rolí, které rozvíjely jeho herecký a umělecký talent. Průlom v jeho životní kariéře nastal v roce 1998, kdy získal hlavní roli ve filmu Meet the Deedles, což mu přineslo širší popularitu, a především velmi slušnou fanouškovskou základnu.

Osudným se mu stalo rychlé auto

V roce 1990 potkal ženu svého života Rebeccu. Z jejich vztahu vzešla jedna dcera Meadow, která se narodila v roce 1998. Když mu bylo 27 let, získal svou největší životní roli v sériích filmu Rychle a zběsile. Za tento film získal 207 milionů dolarů a dostal se na vrchol své herecké kariéry. V roce 2013 se mu osudným stala jeho záliba k rychlým vozům. Když se jel spolu se svým kamarádem projet novým a především rychlým vozem. Tragicky zemřel 30. listopadu okolo 15. hodiny, kdy v plné rychlosti narazili do stromu u cesty. Podle dostupných informací spolu se svým kamarádem v havarovaném vozidle uhořel. Tato tragická zpráva obletěla svět jako blesk z čistého nebe a informaci o jeho úmrtí nemohl nikdo uvěřit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Paul Walker

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz