Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Byli jsme ve vídeňském swingers klubu. Když máte ve vztahu jasno, užijete si. Když ne, asi končíte

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vygenerováno prostřednictvím AI

Klub

Bylo to super. Swingers kluby jsou skvělým místem, kde můžete okořenit svůj vztah. Ale ať už se jedná o intimní hry v přítomnosti ostatních, nebo jen o pozorování jiných párů, nejsou taková místa rozhodně pro každého.

Článek

Navštívit swingers klub lze skutečně doporučit pouze párům, které mají mezi sebou jasno a pevně si stanovily hranice, kam chtějí zajít. Návštěva klubu sice totiž může být vzrušující a zajímavá, ale pouze pro ty, kteří jsou na ni emocionálně připraveni. Naše návštěva vídeňského klubu nám ukázala, jak důležité je mít ve vztahu jasno. Jsme s Alenou spolu už skoro 13 let a cítili jsme, že by náš intimní život potřeboval nějaký nový impuls. Domluvili jsme si pravidla a vyrazili do Vídně.

Jak a kde vznikly swingers kluby

Zážitek to byl fenomenální. Ještě před jeho popisem by se ale asi slušelo něco o swingers vědět. Swingers scéna není nic nového. Už v 60. letech se ve Spojených státech začaly objevovat první kluby, které nabízely bezpečné prostředí pro páry, které chtěly zkoušet nové formy sexuálního prožitku. Původně byly tyto kluby zaměřené spíše na diskrétní zábavu mezi dospělými, kteří chtěli překročit tradiční hranice sexuálních vztahů. Dnes už to ale žádné tabu není. Koncept se totiž postupně rozšířil do Evropy, kde dnes můžeme najít desítky swingers klubů od Londýna až po Prahu.

Máme je i v Praze

Ano, i v Praze lze pár takových klubů najít, ale ne každý pár je ochoten do klubu vstoupit. Pro mnoho Čechů jsou totiž swingers kluby stále spojeny s určitými předsudky nebo obavami. Mnoho párů stejně jako my, se potom bojí, že by mohly v klubu potkat někoho známého. Swingers kluby v Česku jsou přesto stále více populární. Zejména v Praze. Ale určitě se najdou i v jiných větších městech. Údajně jsou podobné kluby i v Brně a v Ostravě.

Pro koho je swingers klub vhodný?

Návštěva swingers klubu rozhodně není pro každého. S partnerkou Alenou jsme se o tom přesvědčili, když jsme poprvé uvažovali, zda takové místo navštívit. V Česku jsme nechtěli, především kvůli obavám z toho, že bychom tam mohli potkat někoho známého. Navíc jsme si dlouho nebyli jisti, zda je to vhodné pro nás. Diskuze o tom, zda ano nebo ne, u nás proto trvala skoro čtvrt roku. Zvědavost ale zvítězila.

Vyhrála Vídeň

Zvažovali jsme, zda jet do Berlína nebo do Vídně, nakonec jsme se ale rozhodli pro vídeňský klub Element6, kde každý úterní večer patří pouze párům. Párový koncept je velmi přitažlivý, protože vytváří intimní a bezpečné prostředí pro partnery, kteří chtějí něco nového zkusit společně. Nejsou tam sigle muži, což, jak jsme zjistili, není všude pravidlem. Swingers klub ale není místo pro páry, které ve svém vztahu řeší problémy, nebo které nemají jasně definované hranice. Naopak, páry, které mají pevný a zdravý vztah, mohou takovou návštěvu využít jako jedinečný způsob, jak oživit uvadající intimní život.

Klub Element6: Atmosféra plná vzrušení a respektu

Element6 nás překvapil svou atmosférou. Očekávali jsme možná trochu více extravagance, ale i tak jsme tam našli příjemný prostor, kde se páry mohou buď zcela uvolnit, nebo si jednoduše užít večer plný vzrušení, aniž by se nutně zapojily do sexuálních aktivit ostatních návštěvníků.

Procházeli jsme jednotlivé místnosti, kde páry různých věkových kategorií buď tančily, nebo se věnovaly sami sobě. Nikdo nikomu nic nenutil, nahota nebyla povinná, ale bylo zřejmé, že erotické oblečení zde má svoje místo. Já jsem si oblékl saténový župan a Alena černé krajkové prádlo. Do úplné nahoty se nám nechtělo.

Nepřidali jsme se, ale i tak jsme si to užili

Jednou z věcí, která nás zaujala, byla volnost v tom, jak moc se páry chtěly zapojit. Mohli jsme se jen dívat, což bylo samo o sobě velmi vzrušující, nebo jsme se mohli rozhodnout přidat k jiné dvojici. My jsme se rozhodli pouze pozorovat a být součástí atmosféry, což nám pomohlo lépe pochopit dynamiku a atmosféru takového klubu. Příště budeme možná odvážnější. Uvidíme.

Jak si stanovit hranice a proč je to důležité

Pokud se rozhodnete swingers klub navštívit, je nezbytné stanovit si předem jasné hranice. S Alenou jsme dlouho před naší návštěvou debatovali o tom, co si přejeme a co už je za hranicí našich představ. Nakonec jsme se shodli, že na první návštěvě budeme pouze pozorovat a užívat si vzrušení z přítomnosti ostatních.

Taková dohoda je podle nás rozhodně nezbytná. Páry, které nemají mezi sebou jasno, co od návštěvy očekávají, mohou velmi rychle narazit na problémy. Swingers klub není místo pro experimentování ve vztahu, který není stabilní. Naopak, pokud máte pevný vztah a důvěřujete si, může být tato zkušenost velmi obohacující.

Swingers klub: Koření nebo zkáza vztahu?

V mnoha případech může návštěva swingers klubu vztah skutečně obohatit. Některé páry zjistí, že je vzrušuje sledovat svého partnera s někým jiným, zatímco jiné páry si uvědomí, že je jejich vlastní intimní chvilky zajímají nejvíce. Nám s Alenou pomohla návštěva klubu Element6 zjistit, že nejsme z těch, kteří by se chtěli zapojit do her s ostatními, ale vzrušení z pozorování bylo pro nás velmi zajímavým a novým zážitkem. A tady je naše důrazné varování. Do ničeho se kvůli partnerovi nenuťte. Jakmile nedobrovolně překročíte svoje hranice, jste na dobré cestě k tomu, aby váš vztah skončil.

Zážitek jen pro vyspělé páry

Návštěva swingers klubu je opravdu jen pro ty, kteří mají ve svém vztahu jasno. Pro ty, kteří se nebojí experimentovat a chtějí si okořenit své intimní chvíle. Ale také pro ty, kteří mají mezi sebou pevně stanovené hranice. My jsme s Alenou zjistili, že taková zkušenost může být velmi obohacující, pokud víte, co od ní očekáváte. Pokud však máte pochybnosti nebo problémy ve vztahu, možná byste si měli návštěvu swingers klubu ještě rozmyslet.

Anketa

Navštívili jste někdy swingers klub?
Ano, jsem pravidelným návštěvníkem
0 %
Ne, ale láká mě to
50 %
Ne, a nikdy by mě ani nenapadlo takový klub navštívit
50 %
Celkem hlasovalo 8 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz