Hlavní obsah
Satira

Díky korespondenční volbě budeme už navždy součástí západního světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Dnes bych vás chtěl seznámit s úvahou mé neteře Elly, která navštěvuje výběrovou elitní školu v Praze, která připravuje děti na budoucí kariéru v nadnárodních strukturách.

Článek

Před chvílí byla schválena korespondenční volba, která umožní volit českým občanům žijícím v zahraničí. Pro moji generaci je to důležité hned z několika důvodů.

1. V naší zemi už nikdy nebudou vládnout síly, které by ji chtěly vytrhnout z náruče západního společenství vyspělých demokratických zemí.

2. Země, které mají korespondenční volbu, získávají pojistku pro to, aby liberální demokracie nebyla ohrožena. Takto byly před zlovůlí a nesprávným rozhodováním voličů ochráněny například demokracie v USA, Rakouska a dalších vyspělých zemí, kde bylo demokratické směřování ohroženo.

3. Pro mladé lidi, jako jsem já, kteří zasvěcují svůj život studiu mezinárodních studií, jde o důležitou jistotu, že naše studium nepřijde vniveč a že budeme moci pracovat ve strukturách, které jsou pro udržení demokracie v evropských zemích již vybudovány. A nebudeme si muset hledat práci v jiném oboru.

4. Občané v zahraničí nejsou ovlivněni denními půtkami české politiky, mají pohled z vnějšku a čerpají informace od zahraničních médií, které mají v oboru demokracie podstatně delší praxi než ta česká a prezentují českou politiku a její osobnosti objektivně.

5. Liberálně smýšlející volič v zahraničí má nezřídka možnost ovlivnit demokratické procesy hned ve dvou zemích zároveň. V té, co žije dnes (a kde získal občanství) a současně i v České republice, odkud pocházejí jeho kořeny.

Co je však pro mě důležité, je to, že díky korespondenční volbě máme jistotu, že SOUČÁSTÍ ZÁPADNÍHO SVĚTA ZŮSTANEME UŽ NAVŽDY!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz