Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jak dosáhnout vyšachování závadových umělců z veřejného prostoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pokrokový euroobčan

Takto by mohla vypadat evidenční karta každého posuzovaného umělce.

Úvaha nad tím, jak zabránit závadovým umělcům vystupovat na veřejných akcích.

Článek

Stále častěji se stává, že pořadatelé a promotéři pozvou na svou akci v dobré víře známého umělce. Na tom jistě není nic špatného. Herci a zpěváci většinou přispívají k dobré pohodě v naší společnosti a často bývají oporou při ochraně liberální demokracie před všemi, kteří by nás o ní chtěli připravit.

Ale občas pořadatelé sáhnou vedle a na akci se objeví umělec, při jehož podrobném prozkoumání zjistíme, že se jeho názory s liberálně demokratickými evropskými hodnotami neslučují. A občanská společnost pak zcela logicky volá po tom, aby takový umělec na akci nevystupoval. A právě proto potřebujeme od občanské společnosti pomoc.

Vytváříme databázi umělců, podle které pak bude možné určit morální kredit každé veřejně známé osobnosti a určit, kdo má k vystupování v naší společnosti dveře otevřené a komu je třeba je zabouchnout. Rozhodně nechceme nikoho kádrovat, jde jen o to, aby závadoví umělci s toxickými názory rozvracejícími naše demokratické zřízení neměli možnost veřejně vystupovat a ovlivňovat veřejnost.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz