Hlavní obsah
Umění a zábava

Je třeba výrazně navýšit rozpočet České televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Dnes článek o tom, proč je nezbytně nutné výrazně navýšit rozpočet České televize, aby mohla plnit úkoly, které před ní při ochraně liberální demokracie stojí.

Článek

Úvodem bych chtěl napsat, že je třeba důrazně odmítnout veškeré snahy o zpochybnění důležitosti České televize a utnout jakékoli debaty o tom, zda je navýšení jejího příjmu nutné. Není náhoda, že takové hlasy zaznívají právě od těch, kteří to s naší demokracií nemyslí dobře a nevynechají jedinou příležitost, aby ji podkopali a naši zemi nasměrovali východním směrem.

Na tom, že je třeba koncesionářský poplatek výrazně navýšit, se shodnou všichni odborníci, demokratičtí politici, novinářská sdružení i vzdělanější a morálnější část divácké obce. Je tedy skandální, že k navýšení doposud nedošlo.

Odpůrci koncesionářských poplatků argumentují tím, že poplatek by měli platit ti, kteří se na Českou televizi dívají. Jde ale o zcela lichý argument, který zcela pomíjí fakt, že Česká televize je prospěšná všem. A svým nedivákům vůbec nejvíce. Lidé, kteří se dívají a mohou svůj intelekt opřít mimo jiné i o vědomosti získané sledování zpravodajství a publicistiky České televize, se v reálním životě stýkají i s odpůrci veřejnoprávních médií a mohou je v mnohém poučit.

Důležité je i to, že diváci České televize se při volbách chovají zodpovědně a díky nim nejsou výsledky hlasování ovlivněny hlasy těch, kteří podléhají dezinformačním vlivům z Ruska. Že u nás ve volbách trvale vítězí proevropské strany, je dalším benefitem, který naše veřejnoprávní média přinášejí i svým odpůrcům. Přestože si nepřátelé naší demokracie myslí opak, je to pro jejich dobro, neboť si při své nevzdělanosti těžko mohou představit, jak by naše země dopadla, kdyby vítězily jimi preferované nacionalistické, komunistické a další proruské strany.

Nejde samozřejmě jen o zpravodajství a publicistiku, ale i o zábavu. Česká televize musí točit nové seriály, které reagují na aktuální témata a přinášejí divákovi poučený pohled na některá aktuální problémy, jako je klimatická změna, posílení práv LGBT komunity nebo přínos uprchlíků. Svět je neustále v dynamickém pohybu a seriál, který byl natočený před půl rokem, už nemůže splňovat aktuální nároky. Je třeba také zajistit příjem vystupujícím umělcům, kteří šíří hodnoty, na kterých naše demokracie stojí.

To všechno stojí peníze, které musíme bezpodmínečně České televizi dát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz