Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jsou protivládní protesty legální a legitimní?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Potlačování protivládních protestů je velkým úkolem, před kterým naše policie stojí.

V tomto článku se snažím najít odpověď na otázku, zda si rozvinutá demokratická společnost může dovolit tolerovat vlnu protestů zaměřenou proti svým politickým představitelům.

Článek

Naše země má v současné době liberálně demokratickou proevropskou vládu, která stojí před zásadním úkolem. Udělat z naší země prosperující demokracii, jakou známe z vyspělých multikulturních zemí na Západě.

Mnozí lidé, především méně vzdělaní dělníci a rolníci z venkova, si však chtějí na vládních představitelích vybíjet své frustrace. Frustrace z vlastního neúspěchu, zbytečnosti a absence jakéhokoli významu při budování moderní společnosti.

A já se ptám. Nemělo by být právě v současné době naší prioritou poskytnout naší vládě ochranu a klid na práci, aby mohla intenzivně pracovat na tom, abychom prohloubili evropskou spolupráci a stali se spolehlivým partnerem našim přátelům z eurounijní rodiny?

Ano, čelíme v současné době mnoha problémům. Ale zároveň nesmíme dopustit, aby nás v době, kdy jsme nastoupili na správnou cestu, někdo z té cesty sváděl.

Proto se domnívám, že by se mělo přijmout DOČASNÉ opatření, které by umožnilo na předem určenou dobu protivládní demonstrace zakázat. A porušování tohoto zákazu tvrdě trestat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz