Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kontrola nad pohybem osob v elektromobilech je v ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabey

Dnes o tom, že jednoduchost konstrukce elektrických dopravních prostředků zvyšuje nebezpečí, že si lidé budou vyrábět taková přibližovadla po domácku a naše společnost ztratí kontrolu nad pohybem osob.

Článek

Moderní technologie v automobilovém průmyslu nám nabízejí spoustu možností, jak přispět k udržitelnosti a zodpovědnému chování každého motoristy. Již dnes legislativa stanovuje povinnou výbavu moderních vozidel, která zahrnuje nejrůznější omezovače rychlosti a další bezpečnostní prvky. V budoucnu by to mělo fungovat tak, že pokud majitel moderního automobilu nesplní podmínky na něho kladené, tak prostě neodjede. Mezi takové důležité podmínky by se podle mého názoru mělo zařadit splnění maximálního povoleného týdenního počtu najetých kilometrů. Už jsi svou dávku ujel? V tom případě se tvé auto rozjede až další týden. S těmito opatřeními bude na světě bezpečněji, dokážeme lépe bojovat s klimatickou změnou a zkrátka nám všem na této planetě bude lépe.

Elektromobilita však skýtá i jedno nebezpečí. Jednoduchost této technologie totiž může nejednomu kutilovi umožnit sestavit si vlastní vozidlo, které nebude registrováno, jeho provoz nebude schválen a hlavně, jeho provozovatel nebude pod společenskou kontrolou. Proto je nutné maximálně zpřísnit dohled nad prodejem komponentů, ze kterých lze vozidla doma sestavovat, a každou koupi elektromotoru a dalších součástí pečlivě registrovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz