Hlavní obsah
Umění a zábava

Mnoho žen na seznamkách čelí diskriminaci kvůli vzhledu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Diskriminace na základě vzhledu je velmi zásadní problém, se kterým se potýkají mnohé ženy na internetových seznamkách.

Článek

Na tento problém mě upozornila jedna sledovatelka mého facebookového profilu. Mnohým to přijde jako marginální věc, ale jde o hluboký problém, který může ohrozit zdravé sebevědomí žen, které se přicházejí na internet seznámit.

Stává se totiž, že pošlou domnělému zájemci o seznámení fotografii a ten o setkání ztratí zájem. Každý má dozajista právo vybírat si takové partnery, jací mu vyhovují, ale rozhodně nelze přivírat oči nad diskriminací na základě předsudků a povrchního vnímání vzhledu.

Proto se domnívám, že by internetové seznamky měly dělat podobné kroky jako sociální sítě. Zřídit funkci správce nebo ombudsmana, který by na online seznamkách dohlížel na to, aby k těmto situacím nedocházelo a aby žádné ženy nebyly při seznamování diskriminovány kvůli svému vzhledu. A dotyčný uživatel, který by nějakou ženu vyřadil ze svého výběru na základě tohoto kritéria, by poprvé dostal varování ve formě banu na 30 dnů. A pokud by se situace opakovala, byl by jeho profil ze seznamky vymazán a seznámení by mu bylo znemožněno.

Podobným problémem je diskriminace na základě pohlaví, kdy uživatel odmítne schůzku s někým jenom proto, že je např. stejného pohlaví, popř. patří k trans komunitě. Ale o tom až zase někdy příště.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz