Hlavní obsah
Názory a úvahy

O svobodě slova a dezinformacích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay.com

Dnes bych si dovolil zveřejnit několik svých vlastních myšlenek ohledně svobody slova, které by pro mnohé z vás mohly být inspirující. A můžete je použít při debatě s někým, pro koho je svoboda slova jen záminkou pro obhajobu šiřitelů dezinformací.

Článek

Mazání závadových příspěvků na sociálních sítích není cenzura. Naopak. Díky důslednému mazání dezinformačních příspěvků převládají na sociálních sítích názory svobodné a demokratické.

Kdo cítí odpovědnost za svobodu a demokracii, tomu by se nemělo příčit přispět ke svobodnému a demokratickému prostředí nahlašováním lidí šířících dezinformace na policii.

Foto: Pokrokový euroobčan

Není náhoda, že hned po likvidaci dezinformačních serverů si naše země v žebříčku svobody médií polepšila o 20 míst.

Odmítám cenzuru. A čím jiným než cenzurou je to, že dezinformační média neinformují čtenáře o všech výhodách našeho členství v Evropské unii a západních strukturách?

Kdyby každý příspěvek na internetu prošel před zveřejněním schvalovacím procesem, nemuseli bychom něco jako dezinformace vůbec řešit.

Své svobodné a demokratické smýšlení ochráníme tím, že nesledujeme dezinformace. Svobodné a demokratické smýšlení celé společnosti ochráníme tím, že před dezinformacemi ochráníme celou společnost.

Šíření a důsledná ochrana liberálně demokratického informačního pole není cenzurou, ale anticenzurou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz