Hlavní obsah
Umění a zábava

Ochrana demokracie v rukou pečovatelů v domovech důchodců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Obrovskou příležitost ovlivnit při každých volbách demokratické směřování naší země mají pečovatelé v domovech důchodců a dalších ústavech.

Článek

Jak tedy může personál v domovech důchodců, léčebnách a dalších podobných zařízeních přispět k tomu, aby bylo kormidlo směřování naší země otočeno správným směrem?

Senioři v těchto zařízeních svým pečovatelům zpravidla plně důvěřují. A i kdyby tomu tak nebylo, tak jsou na ně plně odkázáni a jsou závislí na tom, co jim personál poskytne. A právě toho lze využít při boji za ochranu demokratických hodnot při každých volbách.

Přestože senioři už dávno nepřispívají do naší společné poklady a pouze ujídají ostatním aktivním lidem krajíce ze společného chleba, stále mají volební právo. Zda je to správné, to si ponechme na nějakou budoucí diskusi. Každopádně je to příležitost pro všechny zaměstnance pečovatelských ústavů, aby pomohli k tomu, aby senioři neohrožovali mladým lidem vyhlídky na šťastnou budoucnost v prosperující sjednocené Evropě.

Zaměstnanci tráví se svěřenými seniory v podstatě veškerý čas a ten je třeba využít k tomu, aby volby dopadly i v této věkové kategorii demokraticky. Abychom se nemuseli před každým sčítáním hlasů bát o to, zda staří a nevzdělaní lidé, kteří už svým myšlením nestačí novým myšlenkám a výzvám, neotočí kormidlem našeho směřování na opačnou stranu.

Zároveň je to výzva i pro ředitele takových zařízení, kteří by mohli výsledek voleb v jejich ústavech zohlednit v osobním ohodnocení personálu a tím jej motivovat k tomu, aby tuto část své činnosti skutečně nepodcenil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz