Hlavní obsah
Názory a úvahy

Policie si během událostí na filosofické fakultě vedla nadmíru výtečně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Tímto článkem bych chtěl reagovat na všechna ta zpochybňování práce naší policie při zásahu proti střelci na filosofické fakultě.

Článek

Není žádnou náhodou, že nespravedlivá kritika, která se na policii snesla, přichází právě od lidí, které má naše policie v hledáčku. Ať už kvůli publikování článků zpochybňujících naše demokratické směřování nebo projevům na sociálních sítích, které nahrávají těm, kteří chtějí pošlapávat naši svobodu a zakotvení v demokratických strukturách vyspělého Západu.

Pokud nebyl zásah policie stoprocentní, je to právě kvůli tomu, že naše speciální jednotky musejí věnovat svou energii sledování těchto protidemokratických živlů a poté jí chybí kapacity jinde. Kdybychom se s těmito živly zneužívajícími výdobytky našeho demokratického systému dokázali vypořádat jednou provždy, měla by policie energii řešit situace, kde jde opravdu o život.

Policie měla předem indicie o tom, že se D. K. chystá ve škole vraždit. Neprodleně začala situaci řešit a poslala ochranu k jedné z budov filosofické fakulty. Policisté se samopaly útočníka odradili. V této budově tedy díky práci policie bylo celkem NULA (pro všechny nevážené dezoláty opakuji: NULA) obětí. Pachateli tak nezbylo, než jít do jiné budovy, kde měla jeho střelba za následek 15 obětí. Ano, je to bezesporu tragická bilance a pouštím se na tenký led, stejně jako v mnoha jiných mých článcích. Ale není to 1500 obětí, není to 150 obětí, je to 15 obětí v jedné budově. Ve všech ostatních budovách fakulty je počet obětí NULA.

Policie odvedla při zneškodňování vraha kvalitní práci. Kéž by stejně dobrou práci odvedla při zneškodňování těch, kteří zamořují veřejný prostor pochybnostmi a narušují ostatním klid na práci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz