Hlavní obsah

Pomozme uprchlíkům z Gazy a nabídněme jim domov u nás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Přijmout uprchlíky z Izraelem napadeného Pásma Gazy je morální povinností vyspělých demokracií, mezi které chceme s Českou republikou patřit.

Článek

Palestinské Pásmo Gazy bylo zákeřně napadeno agresorem, který při své nenávisti ke všemu muslimskému ztrácí zábrany. Muslimové jsou obecně pro svou víru vystavováni útlaku po celém světě, ale právě ti palestinští nyní potřebují naši pomoc nejvíce.

Naše země se dlouhodobě hlásí k přátelům Palestiny, a ač udržuje diplomatické styky i s Izraelem, jako člen Evropské unie dlouhodobě finančně podporuje palestinský boj za vydobytí aspoň nějakých práv. Je proto nabíledni, že právě my bychom měli být těmi prvními, kdo podají palestinským muslimům, kteří jsou nyní vyháněni ze svých domovů, pomocnou ruku, a odčiníme tím naše selhání z doby uprchlické krize v roce 2015.

Přijměme tedy bojovníky za svobodu a demokracii, kteří se chtěli vzepřít izraelské nadvládě v regionu, a poskytněme jim u nás útočiště, prostředky a čas na regeneraci, aby pak mohli pokračovat ve svém boji za spravedlivou emancipaci sebe a svých souvěrců na Blízkém východě, ale i celém světě. Poskytněme jim i duchovní zázemí, aby mohli praktikovat svou ve světě pronásledovanou víru. Máme u nás spoustu nevyužívaných kostelů, které lze snadno a jednoduše přetvořit na mešity, kde by se uprchlíci mohli scházet ke svým modlitbám a radit se o svém dalším postupu.

Postavme se jako vyspělá evropská země do čela boje za humanitu a pojďme poskytnout útočiště těm, kteří to potřebují.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz