Hlavní obsah
Satira

Režisér Jiří Strach si uvědomil svůj omyl. Je připraven jej napravit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Veřejný facebookový profil Jiřího Stracha

Měli bychom odpouštět pomýleným, kteří si svůj omyl uvědomili a včas přišli na to, kde je správná strana?

Článek

Režisér Jiří Strach před časem zaútočil na náš systém. Nejrůznější závadná vyjádření jsme od něho slýchali už delší dobu, ale vyvrcholením jeho podvratných aktivit bylo poskytnutí rozhovoru štvavému dezinformačnímu plátku Deník TO, kdy zaútočil na všechno, co je nám svaté. Zaútočil na samotné srdce liberální demokracie.

Ačkoli nejsme příznivci nějakého cenzurování či mazání lidí z veřejného prostoru, jako to dělají totalitní režimy, bylo každému víceméně jasné, že tomuto člověku nemůžeme svěřit tolik důvěry, aby u nás mohl točit filmy a veřejně vystupovat. Naštěstí si pan režisér svůj omyl včas uvědomil a rozhodl se své pomýlení napravit.

Foto: Veřejný facebookový profil Jiřího Stracha

Pan režisér se tedy přihlásil k ministrovi Rakušanovi, který dnes a denně bdí nad tím, aby rozvraceči neměli prostor pro svou podvratnou činnost. Do svého filmu obsadil naše přední umělce, kteří jsou páteří našeho liberálně demokratického systému a na které se můžeme spolehnout, v čele s Janem Hrušínským.

Je však sebereflexe, kterou pan režisér učinil, dostatečná? Nejsem žádným veřejným porotcem, ale domnívám se, že pan Strach bude moci udělat ještě mnoho pro to, abychom ho znovu přijali mezi nás a aby ho naše společnost mohla znovu dát svou důvěru.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz