Hlavní obsah
Satira

Vítězem Mistrovství světa v hokeji je především Evropská unie

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay.com

Nejsem velkým fanouškem sportovního zápolení, kde se sportovci dělí podle národností. Přesto bych se chtěl podělit o jeden poznatek v souvislosti s právě skončeným MS v hokeji.

Článek

Mistrovství světa je akcí, kam se sjíždí 16 nejlepších týmů z celého světa. Hned deset zúčastněných zemí je členy Evropské unie, a to Česko, Finsko, Rakousko, Dánsko, Švédsko, Německo, Lotyšsko, Francie, Polsko a s přimhouřením obou očí i Slovensko, i když nás o tom jeho občané svým volebním chováním zrovna dvakrát nepřesvědčují.

Ano, je to jen jeden ze sportů, ale i tento fakt svědčí o tom, že být členem Evropské unie je skvělým předpokladem pro to, abyste patřili k úspěšné části světa a abyste mohli být nejlepší v čemkoli, do čeho se pustíte. Také si všimněte, že Británie, která Evropskou unii opustila, skončila ve své skupině beznadějně poslední.

Pět týmů z Evropské unie postoupilo do čtvrtfinále. Do semifinále sice postoupily jen dva členové Evropské unie, ale v bojích o medaile už se ukázalo, kdo hraje na světovém poli první housle. V boji o bronz porazilo Švédsko Kanadu a získalo tak pro Evropskou unii první medaili. V boji o zlato porazila Česká republika Švýcarsko a získala pro Evropskou unii medaili nejcennější.

Můj článek určitě nemá být dehonestací zemí, které nejsou členy Evropské unie, ostatně očekávám, že stříbrné Švýcarsko se dřív nebo později členem stane a naši evropskou rodinu tak budou hřát všechny tři nejcennější kovy.

Nemám nic proti tomu, aby se lidé radovali ze získání titulu mistrů světa pro Českou republiku. Ale buďme hrdí i na to, že jsme uspěli celkově jako Evropané. To je pro mě z letošního mistrovství světa nejcennějším zjištěním.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz