Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zrušení pořadu 168 hodin není až tak velká škoda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay.com

Velký poprask vyvolalo oznámení České televize, že ruší publicistický pořad 168 hodin. Jde skutečně o ohrožení nezávislosti České televize?

Článek

Kdekdo by čekal, že budu prvním z těch, kteří budou protestovat. Tento pořad býval vlajkovou lodí boje za obranu demokracie, stál vždy v přední linii bitev proti těm, kteří naši demokracii zneužívají ke svým mrzkým cílům, ať už jde o prostou snahu se prostřednictvím populismu dostat k moci, či o skutečný zájem ohrožovat naše prozápadní směřování a zpochybňovat hodnoty, na kterých náš vývoj stojí.

Bohužel, poslední dobou tento pořad neplnil svou funkci. Místo aby hájil kroky naší vlády, která se snaží tuto zemi posunout blíž vyspělým západním demokraciím, a bránil je před zákeřnými útoky opozice, zvolili si redaktoři jinou cestu. Nezřídka hledali na práci naší vlády chyby, naskočili na kdejakou záminku, jak poškozovat pověst některých ministrů. Nedošlo sice ke zpochybňování konkrétních kroků vládní koalice, ale i tak toho bylo dost na to, aby divák České televize začal mít pochybnosti a neměl daleko k tomu, aby začal přemýšlet o tom, zda by to někdo jiný nedělal lépe.

Osobně stále věřím, že redaktoři, kteří se na tvorbě tohoto pořadu podíleli, v sobě mají hluboce zakořeněný smysl pro povinnost svobodu a demokracii bránit. Jen se jejich pořad dostal na šikmou plochu a sklouzával k laciné kritice tam, kde by měl naopak podpořit ty, kteří to s naší zemí myslí dobře. Přesto je důležité, že v České televizi zůstávají. A já věřím, že svou možnost začít s čistým štítem využijí a zúročí ve své další práci. Předáci nesystémové opozice nesmějí ani na chvíli získat pocit, že jejich činy a špatné úmysly zůstanou bez povšimnutí a mediální odezvy.

Proto bych chtěl všem tvůrcům pořadu 168 hodin poděkovat. A zároveň jim popřát mnoho úspěchů v další práci.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz