Hlavní obsah
Názory a úvahy

Přestaňte se navážet do důchodců

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: František Bárta

Elizabeth

Věčné téma až do smrti

Článek

Spoustu krvežíznivců se naváží do důchodců. Jsou snadný a pohodlný cíl a díky navážečům, kteří se cíleně snaží rozpoltit společnost. Co vám mladým udělali? Celý svůj produktivní život na vás pracovali aby, jste se měli lépe. Že to nevyšlo? Tak to asi nebude jejich vina. Kdo a proč důchodcům zvyšoval jejich důchody? Naprosto vyčůraně někdo, kdo touží o posílení a zneužívání své moci. Spoustu, a nejen důchodců se ekonomicky úplně neorientujících a na tuto politiku naletělo, zaprodalo se za kus žvance a podle toho také volilo.

Přesto jich mnoho má problémy z toho důchodu vyjít, a proto se honí za každou možnou, mnohdy nekvalitní slevou. Navíc, pokud jim to zdravotní stav dovolí, nechávají se zaměstnávat, protože pracovat chtějí nebo musí na rozdíl jiných spoluobčanů, kteří se za celý život s prací nepotkali a od státu pobírají nemalé peníze.

Tuto možnost těm, co pracovat chuť mají, jim po novém roce vládnoucí garnitura znepříjemní. Sami se ale určitě omezovat nehodlají. Místo, aby obrousily zuby a drápy řetězcům, které se chovají jako hyeny, tak to v tichosti schvalují. Obchodníci s podporou vlády nám utahují opasky, sami si ale kupují nové, delší.

Na druhou stranu po novém roce vláda přidá důchodcům „balík“, takže si každý den mohou přilepšit o tři rohlíky navíc.

Ti největší kritici, kteří si stěžují, že pracují a mají 19 000,- čistého, ať se zamyslí, proč nezmění práci, nebo ať si přiberou další, jako ti chtivý práce důchodci.

Další různé „buzerace“ přichází čím dál více z EU a v poslední době je cílená na starší lidi. Nerozlišují schopnosti v řízení motorových vozidel, ale pouze věk. Souhlasím, že by měly být od určitého věku důkladné lékařské prohlídky, za které by byl zodpovědný lékař. Tak by odpadly kamarádšofty a úplatnost. Mám najeto přes 2 000 000 miliony km bez způsobené nehody. Potkávám spoustu řidičů, kteří skutečně za volant nepatří, ale nejsou to většinou starší lidé, ale tací, kteří mají velké ego, hodně koní pod kapotou a nadité šrajtofle. Jediné, co jim chybí je respekt k okolí. Neschopné starší řidiče je možné poznat podle toho, že jedou příliš pomalu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám