Hlavní obsah

3 nejkrásnější místa k zasnoubení v Čechách a na Moravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Privacyfreak

Rozhodli jste se zasnoubit. Zavázat se, že za pár týdnů či měsíců vkročíte do společného života a nic než smrt že vás nerozdělí?

Článek

Rozhodli jste se zasnoubit. Zavázat se, že za pár týdnů či měsíců vkročíte do společného života a nic než smrt že vás nerozdělí? Uvědomujete si důležitost a význam okamžiku a to, že nejde jen o předání zásnubního kroužku. Chápete, že se k něčemu zavazujete. Že dáváte najevo svoji lásku a naději do budoucnosti. Aby se zásnuby staly opravdu pamětihodnou událostí, záleží i na výběru místa, kde muž poklekne a otevře krabičku slibující společné světlé zítřky.

Český Krumlov – zažijte nefalšovanou romantiku

Samozřejmě nevadí, pokud zlatým prstýnkem s diamantem či drahokamem ohromíte svoji budoucí ženu v oblíbené restauraci, v kruhu rodinném nebo na palouku nad rodnou vískou či nedalekém parku. Zajisté se můžete i potápět nebo vyrazit na vyhlídkový let. Toužíte-li však po vybudování té správné romantické atmosféry, nad kterou se roztřepotá srdéčko vaší křehké víly, podlehněte kouzlu elegantních zámků a přilehlých obor a sadů. Za jedno z nejkrásnějších a nejpůsobivějších míst pokládáme růžovou zahradu českokrumlovského zámku. Naplánujte příjemný společný víkend v barokní perle jižních Čech a ve vhodnou chvíli se vydejte do opečovávaného parku omamně provoněného pučícími poupaty královny mezi květinami. Nebo si vyberte období, kdy slunce svou silou rozpálí okvětní plátky růží a jejich vůně vám pronikne až do morku kostí. Věřte, že ne nezaslechnete.

Sněžka – darujte svět na dlani

Říkáte si, že harcování se na nejvyšší horu naší země postrádá romantický náboj? Nenechte se splést. Ať se na kopec vyšplháte vlastními silami, nebo se necháte dovézt lanovkou, budete si připadat jako na vrcholu světa. A kde jinde obdarovat vaši dobrodružnou drahou polovičku zásnubním prstýnkem než tam, odkud vidíte celou zemi jako na dlani? Euforie z pohybu na čerstvém vzduchu se zajisté smísí se štěstím z vidiny společné budoucnosti. Pohorky a outdoorové oblečení se stanou jen zábavnou rekvizitou pro historku, kterou při oslavě 50 let prožitých v manželství budete s nostalgickým úsměvem na rtech vyprávět vnoučatům. Věřte, že výhodou Krkonoš je i celá řada chat a hotýlků, v nichž můžete úspěšnou žádost oslavit.

Macocha – podržte se nad propastí

Připadá vám nejhlubší propast ve střední Evropě jako trochu morbidní místo, kde začít společnou cestu životem? My si to nemyslíme. V žádosti o ruku na Horním můstku, pod nímž se rozevírá přes 100 metrů hluboká prohlubeň, vidíme velkou dávku symboliky. Manželství je plné nejen slastí, ale i strastí a často se v něm pohybujete nad propastí. Dokažte si, že ještě před výměnou snubních prstýnků dokážete být týmem, který se umí postavit svým strachům a který, i když se pod ním rozevírá neprobádaná hlubina, nepoleví ve svém přesvědčení a půjde si za svým cílem.

Česká země oplývá řadou nádherných míst, která v zimě i v létě vybízejí k žádosti o ruku. Jejich podmanivá atmosféra dokáže v srdci snoubenců zanechat nezapomenutelné vzpomínky. Objevujte proto spolu nová místa, nebo se vraťte tam, kde to pro vás má speciální význam. Přejeme hodně štěstí při startu do nové etapy vašich životů.

Článek pochází z našeho online magazínu azetdovolena.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Zasnoubení

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz