Hlavní obsah
Internet a technologie

Aurora Store: Alternativa ke Google Play Store pro Android

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Privacyfreak

Dnes si ukážeme alternativní Obchod play.

Článek

Android je známý svou otevřeností a možnostmi přizpůsobení, ale výchozím způsobem, jak stahovat aplikace na své Android zařízení, je přes Google Play Store. Tento obchod nabízí obrovský výběr aplikací, ale existují i další možnosti pro ty, kteří chtějí něco jiného. Jednou z těchto alternativ je Aurora Store, která přináší několik zajímavých funkcí pro uživatele, kteří hledají alternativní způsoby stažení aplikací na svá zařízení. V tomto článku se podíváme na to, co je Aurora Store, jak funguje a jaké má výhody a nevýhody.

Co je Aurora Store?

Aurora Store je neoficiální klient pro Google Play Store, který umožňuje uživatelům stahovat aplikace přímo z Google Play, aniž by byli nuceni používat oficiální aplikaci od Googlu. Tato aplikace využívá Application Programming Interface (API) Google Play, což umožňuje přístup k tisícům aplikací v obchodě.

Jak funguje Aurora Store?

Aurora Store funguje velmi podobně jako Google Play Store, ale s  několika klíčovými rozdíly. Největší rozdíl spočívá v tom, že nepotřebujete účet Google pro stažení aplikací. To je užitečné pro uživatele, kteří chtějí ochránit své soukromí a nepoužívají služby Google.

Aurora Store také umožňuje uživatelům stahovat aplikace ve formátu APK (Android Package), což jsou samostatné instalační soubory aplikací. To znamená, že můžete stahovat aplikace i bez připojení k internetu a nainstalovat je později.

Další funkcí, kterou aplikace nabízí, je možnost anonymního přihlášení k účtu Google, což znamená, že nebudou vaše osobní údaje sledovány Googlem. To může být atraktivní pro uživatele, kteří mají obavy o své online soukromí.

Výhody:

  1. Anonymita: Jednou z největších výhod Aurora Store je možnost stahovat aplikace z Google Play bez nutnosti přihlášení do účtu Google. To je užitečné pro uživatele, kteří chtějí chránit své soukromí a nechtějí, aby Google sledovalo jejich stahování aplikací.
  2. Stahování APK: Aurora Store umožňuje stahovat aplikace ve formátu APK, což jsou samostatné instalační soubory aplikací. To znamená, že můžete stahovat aplikace a uložit je na svém zařízení a instalovat je později, dokonce i bez připojení k internetu.
  3. Automatické aktualizace: Aurora Store nabízí funkci automatických aktualizací, takže vaše aplikace mohou být automaticky aktualizovány, což vám ušetří čas a energii.
  4. Možnost testování aplikací: Díky možnosti stahovat aplikace ve formátu APK můžete testovat beta verze aplikací nebo aplikace, které nejsou dostupné ve vaší zemi.
  5. Podpora pro více účtů: Aplikace umožňuje přidat více Google účtů a přepínat mezi nimi, což může být užitečné pro uživatele, kteří používají více účtů.

Nevýhody:

  1. Neoficiální aplikace: Aurora Store není oficiálním produktem od Google, což znamená, že nemáte záruku, že všechny funkce budou správně fungovat, a může existovat riziko bezpečnostních problémů.
  2. Omezená podpora: Některé funkce, jako například automatické aktualizace, mohou být omezeny nebo nefungovat správně vzhledem k tomu, že Aurora Store je neoficiální aplikací.
  3. Potřeba povolení neznámých zdrojů: Pro instalaci aplikací ve formátu APK musíte povolit instalaci z neznámých zdrojů, což může zvýšit riziko nainstalování škodlivého softwaru, pokud nejste opatrní.
  4. Omezená aktualizace katalogu: Katalog aplikací dostupných prostřednictvím Aurora Store může být omezený v porovnání s oficiálním Google Play Store. Některé aplikace nebo hry nemusí být k dispozici.

Funkce

  • Svobodný/volně šiřitelný software – má licenci GPLv3
  • Krásný design – postavený na nejnovějších zásadách Material Designu
  • Přihlášení k osobnímu účtu – Zakoupené aplikace můžete stahovat nebo přistupovat ke svému seznamu přání pomocí vlastního účtu Google
  • Integrace aplikace Exodus – Okamžité zobrazení sledovacích zařízení, které aplikace skrývá ve svém kódu

Závěrem

Aurora Store je zajímavou alternativou ke Google Play Store pro uživatele, kteří hledají větší kontrolu nad svými aplikacemi a  soukromím. Nabízí možnost stahovat aplikace z Google Play bez nutnosti účtu Google a umožňuje instalaci aplikací ve formátu APK. Nicméně, protože se jedná o neoficiální aplikaci, může být spojena s určitými riziky, a proto je třeba s ní zacházet opatrně a věnovat pozornost bezpečnostním aspektům.

Článek pochází z našeho online magazínu Androidmag.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz