Hlavní obsah
Internet a technologie

Nikdy neukládejte hesla v internetových prohlížečích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Privacyfreak

Dnes Vám vysvětlíme, proč je nebezpečné ukládat hesla v internetových prohlížečích.

Článek

Jeden z našich tipů na bezpečnost hesel je jejich neukládání do prohlížeče. Chápeme, že je pohodlné, když si Váš prohlížeč zapamatuje Vaše heslo. Poté, pokud potřebujete vyplnit kolonku s heslem, tak ho prohlížeč sám vyplní. Má to jeden háček a to ten, protože je lehké Vaše hesla dostat při napadení Vašeho zařízení. V praxi to funguje tak, že si prohlížeč  hesla schová do své složky Login data. Teď to tedy znamená, že pokud Váš počítač napadne malware nebo vir, tak není problém se k  této složce dostat a získat tak Vaše hesla. Doporučujeme Vám, pokud máte více služeb a na každou službu máte jiné heslo, což by jste měli mít, tak si stáhnout správce hesel a tam si všechna hesla k jednotlivým službám uložit.

Bitwarden: spolehlivý správce hesel.

Jeden ze spolehlivých správců hesel je program Bitwarden. Jedná se o  bezplatný program, který k šifrování  hesel používá AES-256 algoritmus s  náhodným hashem a PBKDF2 SHA-256 a proto je zcela bezpečný a nemusíte se tak bát o únik Vašich hesel.

Originální web naleznete zde https://bitwarden.com/

Originální článek se nachází zde na našem magazínu https://wintips.cz/nikdy-neukladejte-hesla-v-internetovych-prohlizecich/

Náš online magazín naleznete zde https://wintips.cz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Prohlížeč

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz