Hlavní obsah
Internet a technologie

Operační systém iOS 17: Kdy vyjde a co přinese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Privacyfreak

Dnes si zde trošku představíme novou verzi iOS 17 a pro koho bude dostupná

Článek

Již dlouho se spekuluje o nové verzi operačního systému od Apple s označením iOS 17. I když ještě není o této verzi oficiálně nic oznámeno, fanoušci a odborníci se již začínají domnívat, co by mohla nová verze přinést. Zatím víme jen to, že se uvedení Apple iPhone 15 a s tím také uvedení operačního systému iOS 17 uskuteční v měsíci září.

Když se podíváme do minulosti, zjistíme, že nové iPhony začaly vycházet prakticky ve stejnou dobu. Operační systém iOS 15 byl zpřístupněn 20. září a iOS 16 dorazil k majitelům iPhonů 12. září. Můžeme tedy očekávat, že operační systém iOS 17 se pravděpodobně objeví v druhé polovině září. Mark Gurman z agentury Bloomberg tvrdí, že 22. září bude nová řada Apple iPhone 15 uvedena do prodeje. Zatím nám nezbývá nic jiného, než čekat.

Co nový iOS 17 přinese

První spekulace se zaměřují na vylepšení zabezpečení. Apple se ve svých produktech vždy snažil o co nejvyšší bezpečnost, a tak se dá očekávat, že i ve verzi iOS 17 bude dána velká pozornost na zabezpečení proti hacknutí a útokům hackerských skupin.

Další vylepšení se mohou týkat soukromí uživatelů. Apple už delší dobu přemýšlí o zpřístupnění více informací o tom, jaké aplikace mají přístup ke konkrétním datům uživatele. V iOS 17 by proto mohla být větší kontrola nad tím, co aplikace mohou číst a zapisovat.

Kontakty a Facetime

Změny přichází také u kontaktů, kdy se místo klasického zobrazení jména a telefonního čísla zobrazí uživateli obrázek či emoji, které si volající ve svém mobilním zařízení nastavil. Novinka se objeví také u Facetime. Pokud volaný kontakt nepřijme váš videohovor, může vám zanechat videozprávu, kterou si příjemce může kdykoliv přehrát.

Mapy od Apple

Poměrně výrazného upgradu se dočkaly také Apple Mapy, které budete moci využívat v režimu offline, tedy bez přístupu k internetu. Znamená to, že si můžete stáhnout určitou část území, která se vám bude zobrazovat i bez internetu.

Nové funkce a vylepšení rychlosti systému

Nová verze by také mohla přinést nové funkce pro smartphony a tablety. Apple se snaží udržovat krok s konkurencí a stále se vyvíjí, a tak se můžeme těšit například na nové nástroje pro tvorbu a úpravu fotografií nebo zlepšování možností pro vyhledávání v zařízení.

Posledním upgradem, který se také očekává, je vylepšení rychlosti systému a menší náročnost na baterii. Apple v posledním období sice usilovně pracuje na zlepšení obojího, nicméně se stále najdou uživatelé, kteří si stěžují na rychlost či výdrž baterie.

Kompatibilita iOS 17

Je tedy jasné, že nová verze operačního systému iOS 17 přinese několik vylepšení a novými funkcemi určitě potěší většinu uživatelů. Nový systém iOS 17 bude kompatibilní s následujícími zařízeními:

  • Apple iPhone SE (druhé generace a novější)
  • Apple iPhone XR / XS / XS Max
  • Apple iPhone 11 / 11 Pro / 11 Pro Max
  • Apple iPhone 12 / 12 Pro / 12 Pro Max / 12 Mini
  • Apple iPhone 13 / 13 Pro / 13 Pro Max / 13 Mini
  • Apple iPhone 14 / 14 Pro / 14 Pro Max / 14 Plus

Pokud jste vlastníky Apple iPhone, který se na seznamu nevyskytuje, zvažte přechod na novější model, případně vyčkejte na příchod nového Apple iPhone 15. S příchodem nového modelu od společnosti Apple může dojít k poklesu ceny starších modelů, což se však v minulém roce téměř nestalo.

Článek pochází z našeho online magazínu https://applejetop.cz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz