Hlavní obsah
Hry

Hádanka, kterou vyřeší jen velmi chytří lidé. Podaří se vám to?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: kvizy.qizy.cz

Hádanku s otcem a jeho dcerami se podaří vyřešit jen těm nejbystřejším.

Tato stará čínská hádanka prý vyžaduje k řešení vysokou inteligenci. Je to příběh otce a jeho třech dcer usilující o otcův delší život. Podaří se vám ji vyřešit? Tak dokažte, zda na to máte.

Článek

Hádanka o otci, třech dcerách a smrti

Ve vesnici žil starý muž se svými třemi dcerami. Jednoho dne stařík vážně onemocněl a přišla si pro něj smrtka. Nejstarší dcera smrt prosila, ať otce ušetří. Smrtka souhlasila a přislíbila, že jej nechá žít ještě 2 roky.

O dva roky později se smrt vrátila a tentokrát ji druhá dcera požádala ještě o jeden rok života pro otce. Smrtka opět souhlasila.

Když se za rok znovu vrátila, nejmladší dcera se jí zeptala, jestli by nenechala otce žít, dokud neshoří svíčka, kterou držela v ruce. Smrtka souhlasila. Po chvíli se zamračila, odešla a už se znovu nevrátila. Víte proč?

Uhádli jste to?

Pokud jste uhádli, že nejmladší dcera smrtku přelstila, jste velmi chytří. Tato hádanka je krásnou ukázkou toho, jak může být chytrost a důvtip silnější než smrt.

Jak je to možné?

Nejmladší dcera byla velmi chytrá a věděla, že smrtka nemůže porušit svůj slib. Proto si připravila plán. Když se smrtka vrátila, nejmladší dcera svíčku zapálila a řekla smrtce:

„Tato svíčka symbolizuje život mého otce. Dokud nevyhoří, bude žít.“ A svíčku sfoukla.

Smrtka si uvědomila, že nejmladší dcera ji přelstila. Nemohla porušit svůj slib a musela odejít.

Pokud si rádi procvičujete mozek, vyzkoušejte i naše další hádanky a hlavolamy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz