Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proč si lámat hlavu s přemýšlením, když existuje univerzální odpověď?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Foto: Přemýšlení bolí. Proč se s ním trápit, když existuje univerzální odpověď?

Mentální kapacity netřeba, univerzální odpověď je zaručeně pro každého. Myšlení bolí. Není nic lehčího než použít univerzální odpověď, odpověď na všechno snadno a rychle: „Za všechno může pětikolka.“

Článek

Toto není návod

Myšlení bolí a všechna ta námaha se dá s univerzální odpovědí dokonale ulehčit. Přesto toto není návod, jen prosté konstatování, univerzální, zjednodušená analýza většiny zdejších diskusí. Nevyžaduje širší mentální kapacitu, stejně jako nespočet internetových komentářů, komentářů ke zprávám ze zoo, komentářů k poctám sebeslušnějším osobnostem, dokonce i komentářů k hlubokým a propracovaným analytickým textům.

Ještě že máme toho Kalouska!

Článek se může týkat čehokoliv a vždycky se v diskusi objeví někdo, kdo z problému obviní tuto vládu, případně parlament, senát, prezidenta… nebo Kalouska. Na toho je vždycky spolehnutí! Ten to všechno rozkradl, ten toho rozkradl tolik, že na nás nic nezbylo.

Kalousek je eso v rukávu, které můžeš vytáhnout vždycky. Kalousek je jistota. Chvála Bohu! Nevíš-li si rady, vždycky je tu Kalousek, na kterého se dá svést všechno… A do zálohy je tady ještě ta Pekarová-Adamová, dvojhvězda všech ukazujících prstů.

Foto: Canva.com

OBRÁZEK vytvořený umělou inteligencí, použitelný pro všechny úrovně inteligence, univerzálně vždy a všude, ať zlo definuje jedna, či naopak druhá strana. Zdroj: Canva.com, autorská koláž

Když diskuse nestačí

Úroveň internetových diskusí dospěla tak daleko, univerzální odpovědi nepřemýšlejících diskutujících s omezenou mentální kapacitou již internet zaplavily v takové míře, že se tomuto bezduchému trollení nevěnuje taková pozornost, jakou by si věční obviňovači a ukazovači na druhé představovali. A tak vystoupili ze sítí do reality, mávají na náměstí a demonstrací se dožadují nebídy. Co to je a jak to udělat už neví.

Netřeba pátrat v neznámých vodách, pouštět se do složitostí tohoto světa, zapojovat mozek. Člověk nemusí vědět vůbec nic, když si vystačí s univerzální odpovědí na všechno a za každé situace. Navíc má přece svého spasitele, který za něho všechny problémy vyřeší levou zadní. Co na tom, je-li tento mesiáš falešný, nebo ne. Koho to zajímá? Stačí, že je pomazaný (překlad slova mesiáš z hebrejštiny).

Stačí mazaně využít lidské nespokojenosti a lidské omezenosti, neschopnosti hledat ve složitých problémech odpovědi. Jednoduše jsou příliš složité, dokonce se může stát, že neexistují. Jaká pohroma! Naštěstí je tady záchrana. Je tu odpověď pro každého, dostupná snadno a rychle, použitelná kdekoliv. To pětikolka, ta to (ne)udělala, ta za všechno může!

Politici před volbami něco slibují, ale realita je pak úplně jiná.
Andrej Babiš v rozhovoru pro 5 plus 2, 10/2013

A ten Soros, ten se nezdá

Za bídu, za bídné Česko, za všechnu bídu tohoto světa může pětikolka, případně parlament, senát, vláda, Kalousek a ta dvojhvězda. To už překročilo všechny meze. Co si to dovolují, zrádkyně a zrádci této vlasti? Budou pořád všechno zdražovat? To teda ne.

A když nic, tak v tom má jistě prsty Evropská unie, Gates nebo Soros. A je úplně jedno, kdo to je, kde je, v našich Horních Dolních se roztahovat nebude. My ho dobře známe! Dobře víme, že tu špinavou práci za staříka obstará jeho mladý nástupce. My u nás na lontu jsme už dávno všechny prokoukli, na nás si ti zaprodaní Pražáci nepřijdou, prý ukrajinský prezident. Vždyť je jasné, že Volodymyr Zelenskyj je figurka globálního spiknutí.

Židé, finančníci, ilumináti, ještěrkolidé… ti nám vládnou a my to tak nenecháme!

Pravda a láska? Řád a pořádek? Kdepak, vy pravdoláskaři, sluníčkáři, eurohujeři, ekoteroristi, anarchisté, komunisté, pravičáci a liberálové, kdepak, vy inteligenti, vy lháři a zloději našeho štěstí… Na nás si nepřijdete.

Cokoliv předložíte, cokoliv napíšete, cokoliv si myslíte. Jsme proti! Všechno je špatně. My to tak nenecháme, my vám to řádně osolíme. Co na tom, že výsledek nebude k jídlu pro nikoho? Tak vy si myslíte, že vaše pravda a láska porazí naši nenávist? To se teprve ukáže!

„Vzhůru do boje, vzhůru do diskuze!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz