Hlavní obsah
Sport

Mistr světa Petr Koukal: Šampionát na domácím ledě je specifický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Bývalý hokejový reprezentant Petr Koukal.

S blížícím se letošním světovým šampionátem hokejistů, který se uskuteční v květnu 2024 v Praze a Ostravě, se zvyšuje i zájem fanoušků o nadcházející hokejovou událost roku.

Článek

Obrovské vlastní zkušenosti s mistrovstvím světa má bývalý český reprezentant Petr Koukal.

Zkušený útočník, který nyní nastupuje za prvoligový SC Kolín, odehrál za reprezentační áčko deset sezon v období let 2003-2018. Mistr světa z roku 2010 a bronzový medailista z MS 2012 byl také účastníkem šampionátu v Praze v roce 2015. A tak není divu, že s velkým očekáváním vyhlíží i nadcházející turnaj v Praze a Ostravě.

„Musím říci podle sebe, že mistrovství světa na domácí půdě je hezké, ale především specifické ve všech ohledech,“ svěřil se Petr Koukal pro Seznam Médium.

„Myslím, že každý světový šampionát, který se hraje v Česku, je nesmírně sledovaný. A to určitě více než bývá obvyklé, když startuje náš tým v jiné zemi. Takže tlaky v domácím prostředí jsou na mužstvo větší než třeba při šampionátu v Rize,“ uvažoval Koukal.

A bez váhání připomněl některé hráče, se kterými absolvoval zmíněné MS v roce 2015.

„Byli tam skvělí útočníci Jaromír Jágr, Jakub Voráček, Tomáš Plekanec, Jiří Novotný, Roman Červenka, Jan Kovář, Tomáš Hertl, Martin Erat, Martin Zatovič, Dominik Simon, Vladimír Sobotka a další, v obraně Petr Čáslava, Ondřej Němec, Jakub Nakládal, Jan Hejda, prostě silný kádr,“ nerozpakoval se vyjmenovat bývalé spoluhráče.

Petr Koukal ale nežije jen minulostí, byť má ze své reprezentační éry na co vzpomínat. Živě se zajímá i o aktuální dění.

„Věřím tomu, že kluci, kteří budou bojovat o nominaci na šampionát, se na to těší. A ti, co se tam dostanou, se mohou spolehnout na podporu našich fanoušků. Navíc se na ně přijdou podívat i nejbližší a známí. A to má rád každý hokejista,“ usmál se Koukal.

A co říká na současnou výkonnost reprezentace?

„Co jsem zaznamenal z dosavadních turnajů národního týmu, tak pod novým trenérem Radimem Rulíkem hráli dobře,“ přemítal někdejší reprezentant.

Existuje varianta, že Petr Koukal bude při MS spolupracovat i s Českou televizí jako spolukomentátor a expert.

„Musím napsat Robertu Zárubovi z České televize, jak to vypadá, když šampionát bude doma. Loni jsem se dostal do vysílání na týden na záskok a rok předtím jsem pomáhal ve studiu. Sám jsem zvědavý, jak to s mojí případnou účastí ve studiu a při přenosech dopadne,“ dodal Petr Koukal směrem ke své televizní práci.

Zdroj: autorský text s přispěním Josefa Pešouta

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz