Hlavní obsah

Hrneme se kupředu, zpátky nebo stranou?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Podle čeho můžeme zjistit, jestli jsme součástí pokroku nebo naopak fungujeme jako brzda společenského a technického vývoje?

Článek

Jsou věci, které se ve školách neučí - a neučí se právě proto, protože, kdyby je lidé věděli, zřejmě by se s největší pravděpodobností rozpadl současný světový řád a rozpadly by se státy a chudí by přestali poslouchat bohaté a nastala by anarchie a taková ta volnomyšlenkářská povrchní svoboda slova a současně by, jak švihnutím čarovného proutku zmizela většina psychosomatických nemocí. Což zní možná docela zajímavě a dobře, ale stále nad tím visí dost důležitá nezodpovězená otázka, jestli by to lidstvu jako celku něco užitečného přineslo. Nahlédněme opatrně do základů esotení psychologie. Která praví, že -

Člověk je agresivní, od přírody negativně naladěný tvor, který přichází na tento svět vybavený vrozenou touhou někoho nebo něco ovládat. Když se mu to v průběhu dalšího života nedaří, zmocní se ho pocit, že je neúspěšný a začne být agresivní vůči svému okolí. Je celkem jedno, jestli postřílí své spolužáky nebo začne přepadat lidi na ulicích. Pokud je slabý nebo má strach, že se mu okolí ubrání a sám dostane nakládačku, sáhne k autodestrukci, což známe z praxe jako piercing, tetování, řezání nebo jakékoliv sebepoškozování, popřípadě požívání návykových látek, steroidů, anabolik a klasických drog nebo odpíráním normálního jídla, veganství, vegetariánství, anorexie, bulimie, volba drastických diet a pití alkoholu, do čehož se počítá samozřejmě i víno a pivo. Pokud někdo vypije jedno pivo nebo dvě decky vína denně, dá se označit jako alkoholik. No nic…

Lidé ale nejsou všichni stejně hloupí, takže jim brzy došlo, že nemohou být stále dokola všichni první, popřípadě nemohou být pořád ve všem vítězové a že existují procesy jako dočasná ztráta energie, popřípadě dlouhodobá ztráta energie, stárnutí a definitivní ztráta energie, potom je dost těžké nad někým zvítězit, takže se objevily metody, jak zabránit vlastnímu sebezničení ze zoufalství a jak se neutápět v koloběhu vzteku a ještě se přitom něco naučit - vznikla esoterika.

Nejdříve ve formě meditací a cvičení podmíněných reflexů formou nácviku bojových umění. Proč se máš projevovat jako hulvát a debil, který brání ostatním ve spolupráci? Bojuj sám za sebe a sám se sebou!

Lidé začali cvičit a trénovat a díky tomu měli lepší pocit z vlastní existence. Cítili se jistější a pevnější v kramflecích, jak se odborně říká. Zjistili, že když umí bez uzardění odpovědět na otázku, co umíš opravdu dobře? A co umíš nejlíp? že je to docela dobrý pocit a dobrý začátek k tomu, aby se dostali do skupiny alfa samců nebo alfa samic bez větších ztrát na majetku a na životech.

Esoterní učení se začalo používat snad u všech národů v podstatě hlavně k ovládnutí psychopatické touhy škodit ostatním tím, že budu mířit do vlastních řad. Popřípadě defekovat do vlastního hnízda nebo v lidové verzi do vlastních bot.

Vznikla řemesla, vznikly cechy a vznikly také mafie a lidé se učili poslouchat své mistry, vyvolené, bohaté, nadřazené, šlechtice, velitele, příslušníky vyšší kasty, vládce, elitu, kněze nebo druidy, začaly vznikat pomyslné lidské pyramidy a nově příchozí na svět byli hned po narození cepováni v tom smyslu, že pokud budou patřit k nižší kastě, musí se naučit držet ústa a krok, jinak bude zle.

Kdyby hned na začátku lidské evoluce všude vládla současná demokracie, tak by se asi všichni mezi sebou hbitě povraždili a s velkou pravděpodobností by nikdo nepřežil. Což se ostatně tak nějak celosvětově s hodně vysokou pravděpodobností už několikrát stalo.

Když se budu snažit vyjádřit to tak, aby to dávalo trochu smysl, řekl bych, že se člověk musí naučit nechat se ovládat, vykořisťovat a okrádat pouze od slušných lidí. To je celé to obrovské tajemství vzniku nejvyspělejších společností, které se mohou z lidského rodu vyvinout.

Nic chytřejšího asi nevymyslíte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám