Hlavní obsah
Názory a úvahy

Fandíme rodině! Homosexuálním homofobům z řad duchovních navzdory…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Daniel Žák, Proudem času vhod i nevod

Plodem zasedání biskupů na Velehradě se stalo prohlášení k aktuálnímu dění ohledně rodin. Vyjadřují v něm obavy z degradování vztahu mezi mužem a ženou jakož i z plíživého pronikání ideologie genderu.

Článek

Ano, rodina je pro nás nejvíc! I když faktem ale zůstává, že citelnější vliv médií na dětské hodnoty, na proměny v mužské a ženské roli či na nárůst opakovaných manželství otočil tradiční vnímání rodiny skoro vzhůru nohama. I přesto její význam a funkci ničím nenahradíme.

A že je rodina základním stavebním kamenem společnosti, platí odjakživa. A nic to nezmění. V těžkých časech životních otřesů stejně jako v době harmonie. Sice na sebe leckdy narážíme, čas od času přijde i ponorková nemoc a nezřídka nám doma tečou nervy, přesto se ale máme rádi a držíme spolu. O tom přece rodina je!

Právě proto nám natolik nemusí nepřipadat, že je rodina v tak alarmujícím ohrožení. Vyloučeno to není aspoň podle četných promluv z řad biskupů a nás kněží. Jen nás sem tam může zarazit, že nejvíce hřímajícími bývají často duchovní, o nichž by se dalo říct staré přísloví, že potrefená husa nejvíc kejhá. Svoji menšinovou orientaci jen přikrývají horováním za „správnou věc“.

Jsou-li tak angažování i ve prospěch dalších vážných skutečností společnosti a církve, je to akceptovatelné. Akcentují-li pouze toto, mohl by je přece jenom někdo nařknout z pokrytectví. A to by jinak poslušné ovečky s ryzí vírou opravdu bolelo. Jim by to paradoxně bylo k prospěchu, pastýřům k relevantní zodpovědnosti. A to před tváří samotného Šéfa. Každopádně přes lidské nedostatky nepochybujte o jeho vedení k našemu dobru: Bůh umí psát rovně i na křivých řádcích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz