Hlavní obsah
Aktuální dění

Rakušanova migrační dohoda s Německem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Henning Schacht, https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/kurzmeldungen/EN/2023/05/besuch-grenzregion.html?cms_gcp_20117144=1

Návštěva německé ministryně vnitra Nancy Faeserové v České republice. Na fotografii s českým ministren vnitra Vítem Rakušanem

Vít Rakušan uvedl, že se dohodl na policejní spolupráci s Německem, která má bránit vstupu nelegálních migrantů z České republiky do Německa. Jaké lze očekávat důsledky?

Článek

Ministr vnitra Vít Rakušan napsal na Twitter, že vzhledem ke zhoršující se situaci na balkánské migrační trase se s německou ministryní vnitra Nancy Faeserovou dohodli na intenzivní spolupráci německé a české policie v boji proti převaděčům.

Německá ministryně vnitra k tomu řekla, že jejím cílem je snížení počtu vstupů migrantů z České republiky, ale také z Polska, do Německa. Se stejným cílem chce zavést i hraniční kontroly.

Foto: Sociální síť X.com

Vít Rakušan dne 22. 9. 2023 na Twitteru uvedl, že se s ministryní Faeserovou dohodli na policejní spolupráci, která má bránit vstupu nelegálních migrantů z České republiky do Německa.

Co z toho vyplývá? Pokud se tato policejní spolupráce rozběhne, bude významně více migrantů směřujících do Německa přes Českou republiku zůstávat v České republice. A pokud Vít Rakušan s cílem snížit počet vstupů migrantů na naše území nevyjedná totéž se Slovenskem, Rakouskem i Polskem, a on nic takového neavizuje, máme se na co těšit.

Podle dohody ministrů Rakušana a Faeserové by dokonce mohli na našem území operovat němečtí policisté. Budou si tak moci pohlídat, aby české policisty náhodou nenapadalo migranty do Německa přeci jen pouštět.

Vít Rakušan nejprve v červnu v Bruselu odhlasoval migrační kvóty, pak oblepil celou zemi plakáty, kde lhal, že to neudělal, a teď chce zase Němcům, kteří migranty vědomě vábí svým sociálním systémem, ulevit, aby jich neměli tolik…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz