Hlavní obsah

Protest zemědělců v Praze, nebo spíše další akce proruských „dezolátů“?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Monika Petránová na Facebooku

K protestu jeho propagátoři rádi vytváří AI generované obrázky

V pondělí 19.2.2024 se do Prahy sjedou traktory z části Čech na „Protest českých zemědělců“. Problém je ovšem v tom, že drtivá většina českých zemědělců se od protestu distancovala. Kdo tedy za protestem stojí?

Článek

Informace o protestu

V pondělí 19.2.2024 hodlá část farmářů zablokovat pražskou magistrálu. Samotný protest organizují předseda Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy a Asociace svobodných odborů Bohumír Dufek, který sám ovšem zemědělcem není (a užívá si luxusu a hodinek za 120 tisíc) a bývalý prezident Agrární komory a podnikatel Zdeněk Jandejsek. Jenže zmínění zastupují jen naprostou minoritu českých zemědělců, od daného protestu se distancovala Agrární komora, Zemědělský svaz i Asociace soukromého zemědělství, které naopak zastupují většinu zemědělců v ČR.

Oficiální stránky protestu příliš jasný text k tomu, co je vlastně v ČR špatně neuvádí. Vše zní spíše jako obecné floskule a „kopnutí si“ do vlády: „Již delší dobu upozorňujeme ministra zemědělství i celou vládu, že provádí politiku směřující k likvidaci českého průmyslu i zemědělství. Nejsme vyslyšeni a naše argumenty jsou odmítány. Nemáme jinou možnost, jak upozornit na tristní situaci, než pomocí občanského protestu a blokád. Proto dne 19.2.2024 vyjedeme v kolonách na Prahu. Bojujeme za národní energetiku, domácí potravinářství a zemědělskou výrobu ve vlastních rukou. Bojujeme za budoucnost. Bojujeme, aby se v naší zemi dobře žilo i pracovalo. Bojujeme za budoucnost našich dětí a celého národa. Nejsme proti zemědělským organizacím, ale pasivita jejich vedení nás nutí, abychom vzali situaci do vlastních rukou. Nejsme členy žádné politické strany, nekandidujeme ve volbách. Není nám ale lhostejné, jak tato vláda ničí samotné základy země, které naši předci draze a těžce vystavěli. Nesmiřme se s greendealovou likvidací průmyslu a zemědělství! Inspirujme se kolegy v okolních zemích. Vyjeďme spolu tam, kde náš protest bude nejvíc vidět!“ (citace z webu myzemedelci.cz)

Když pomineme protivládní rétoriku a obecné floskule, tak se podle všeho organizátorům protestu nelíbí, že v rámci Green deal mají začít být z dotací EU podporováni menší zemědělci oproti těm velkým. Zemědělství je mimochodem v rámci EU nejvíce dotovaným odvětvím, kam plyne nejvíc financí. Není proto divu, že jedním z pořadatelů je také „influencer Vidlák“, vlastním jménem Daniel Sterzik, nějakou „náhodou“ zaměstnanec firmy spadající pod Agrofert (ten již za svoje působení obdržel na dotacích přibližně 20 miliard Kč). Abychom ale křivě nevinili Agrofert a jeho majitele Andreje Babiše, z toho, že bojuje proti většímu dotování menších a snížení dotací velkým, tedy jemu, což by mu logicky uškodilo – Sterzik protest podporuje spíše v rámci svého proruského tažení. Je totiž významným šiřitelem dezinformací proti Ukrajině ve prospěch Ruska. Samozřejmě dezinformace šíří i proti vládě, EU, NATO atd.

Tím se dostáváme na ruskou stopu, která stojí i za protesty zemědělců v Německu a Bruselu. Nevěříte? Po představení dalších organizátorů to bude zřejmější.

Foto: Facebook skupina "Za všechno může Kalousek a Fiala (level 2)"

Spekulace o zapojení Agrofertu ze skupiny proti Babišovi

Proruští dezinformátoři jako organizátoři

Seznam organizátorů sestavil dle webu protestu Dan Černohorský na síti X:

"- Příspěvky o přípravách, odkazy a kontakty dává do skupin TV ŠALINGRAD, PROTESTANTSKÁ CÍRKEV SVATÉ KORONY, ANTI FIALA a ANTI PAVEL, REALITA kolem nás bez ILUZE, ZÁCHRANKA BEROUN a dalších „bloggerka“ Simona Čechová (Kholová)

- Doménu http://myzemedelci.cz registroval 4.2.2024 Ing. Martin Novosad (1967), Kyjevská 307/13, Brno. Je to energetický poradce, statutár v několika energetických firmách. A taky… blogger, dezinformátor a parťák Petry Rédové (pozn autora. To je ta, která šířila dezinformace v době Covidu, že prý v UK hromadně umíraly zdravotnice na očkování. Působila ve straně PRO a nyní přešla do koalice KSČM nazvané STAČILO!)

Dalším je starosta obce Kozojídky na Hodonínsku a místopředseda PRO JM kraje Otakar Březina (1965), tel: 724 159 365. Dezinformátor, šířící falešné výroky Jiřího Stracha (odkaz na článek) a anticovid aktivista

- Zdeněk Laube (1950), Jan Laube (1976), Kraslice, tel: 777 940 533. Měli od roku 2009 firmu Rydocar s.r.o. - autodoprava

5.10.2021 insolvence

18.11.2021 konkurs

17.6.2022 zrušen konkurs, pro uspokojení věřitelů majetek dlužníka zcela nepostačující

9.9.2022 firma soudně zrušena

- Další do party je Jiří Hnilička z Netolic. 731 614 633, hnilickajiri2210@gmail.com

Jirka je příkladný konzument dezinfa, Ondra Thor mu samozřejmě v přátelích nechybí. (pozn. autora: Ondřej Thor je představitel dezinformační scény, který přespává v „petičním stánku“ u Úřadu vlády). Jirka je Slovan. Taky shání peníze přes Annonci, soukromě a čestně (pozn. ironie autora, čestně je neshání).

- A teď tu máme Bezplatnou právní a dluhovou pomoc Buffalo club, z.s., tel: 725 121 218, anóbrž spolek k osvětě vědomé konzumace alkoholu. Shodou okolností sídlí na stejné adrese (Němčice 46) jako Jiří Svoboda (1982), který je od 23.1.2024 v insolvenci.

- A konečně zemědělec? Karel Chromý, 604 102 591, Družstvo PROjih pro spolupráci s farmáři z JČ kraje. Má i stanovy. Trochu kulhá, že ve VR žádný takový subjekt neexistuje, zato má přihlášku a poplatky. A taky Rajchla a Rédovou…

- A nakonec zemědělec. Ing. Miloš Malý (1983), 608 228 809, Zemědělská Farma Mrsklesy, aktivní chlapík: 8 různých s.r.o., servis a autodoprava, nemovitosti, pohonné hmoty, hostinská činnost, fitness, stavby, charita, proukrajinský… Nejspíš užitečný id*ot🤷‍♂️

Kromě výše uvedených protest masivně propagují falešné účty, které na sítích jinak pravidelně šíří zejména dezinformace proti Ukrajině i této vládě a další osoby proruské scény, včetně senátorky Hamplové, Jindřicha Rajchla, Tomia Okamury atd.

Protest podporuje i známý dezinformátor Ladislav Vrabel, který dokázal zaplnit Václavák v protestech „proti bídě“ v rámci akce jeho hnutí „Česká republika na 1. místě“. Nakonec ale zájem o jeho aktivity upadl a na jeho poslední protest přišlo nanejvýš pár stovek lidí. (Odkaz na článek)

Závěr

Shrnuto podtrženo: akce spíše působí jako další nátlak proruských sil proti vládě. Tyto síly zkrátka hledají cesty, kde by se dalo ještě vyvolat protesty a rozpory ve společnosti. Proruská stopa totiž byla v protestech zemědělců v Bruselu i v Německu a stejně tak i při protestech dopravců proti Ukrajině v Polsku. Nejpatrnějším důkazem je to, že falešné účty, které nejprve šířily dezinformace o očkování a na jaře 2022 plynule přešly na obhajobu ruské invaze na Ukrajinu nyní tyto protesty masivně propagují po sítích.

Bohužel se proti falešným účtům a dezinformacím na západě nic nekoná a jejich počty masivně rostou. Dezinformace pak přebírají a šíří i obyčejní lidé. Sítě jsou nyní zaplaveny nesmysly o Ukrajině, že je tam prý silný fašismus (ten je v realitě silný v Rusku, kde je největší komunita neonacistů na světě), že Ukrajinci kradli dětem orgány, šikanovali rusky mluvící (nesmysly), mají vysokou kriminalitu (dle dat je kriminalita Ukrajinců na osobu u nás nižší, než kriminalita Čechů a Slováků), kradou dodané zbraně, vyprovokovali válku s USA, způsobili si Buču sami jako kulisu a tisíce dalších nesmyslných dezinformací.

Určitě si všichni ještě pamatujeme, jak dezinformátoři zneužili legitimní protesty učitelů za vyšší mzdy nepedagogických pracovníků (Odkaz na článek). Nyní zneužívají zemědělce, neskočte jim na to.

A nakonec pár obrázků. Celkově obyčejní lidé příliš neholdují tomu, že bude doprava v Praze blokována a akci obecně zesměšňují, jsou naštvaní a někteří uvažují i o protiakcích.

AKTUALIZACE: Dle očekávání je protest na sítích masivně hájen fake účty a tzv. „dezoláty“, kteří stojí proti vládě a za podporou Ruska. Naopak samotní dotazovaní SKUTEČNÍ lidé se vyjadřují velmi nelibě, že je doprava blokována. I ve zbytku ČR dostávají účastníci spíše posměšky, že „mají pracovat“, nebo že „sami žijí jen z dotací, ten traktor jsem zaplatil já.“

Na samotný protest místo „tisíců traktorů“ dorazily jen desítky, které jsou doplněny o nákladní a osobní auta, aby nebyl nízký počet tak zřejmý. Samotní protestující ani řádně neví, za co protestují, každý odpovídá jinak: mnozí proti Fialovi, někteří proti EU, jiní proti Ukrajině a dovozu z ní, několik za vyšší dotace, či méně byrokracie. Na jednom z traktorů se objevil transparent, že prý protestující nejsou proruští, daný účastník asi neví, kdo protest uspořádal a kým je na sítích podporován.

Foto: Síť X - Miroslav Kalousek

Kalouskova glosa a vyjádření zemědělce

Foto: Facebook - akce

Facebook událost, která si z protestu dělá srandu, přes tisíc zájemců

Foto: Facebook skupina Nový bojkot Babišových výrobků

Navádění k sabotáži protestu

Foto: Facebook skupina TOP hlášky flaztenců

Zesměšňování účastníků protestu

Foto: FB Michael Bortel

Posměšky na účastníky a jejich rádoby vlastenectví

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám