Hlavní obsah
Sport

Bruslení na tenkém ledě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Před dvěma týdny bylo v Praze zahájeno Mistrovství světa v ledním hokeji a hokejové nadšení v naší vlasti je znát na každém kroku. Češi hokej milují.

Článek

Kdo z těch všech nadšených fanoušků si teď vzpomene na konec května letošního roku, kdy hlavní trenér naší hokejové reprezentace Radim Rulík zveřejnil nominaci na šampionát. A jak dostal za uši ze všech stran. Proč nenominoval tohoto hráče a proč jeden na mistrovství támhleten. A měl tam vzít toho místo tamtoho. Tolik otázek k nominaci padalo, stejně jako sníh v Čechách v devatenáctém století v Krkonoších.

Trenér dal hlavu na špalek a vlastně celý šampionát čeká, jestli ta hlava na špalku vydrží. A jelikož ve čtvrtek večer naši hokejisté porazili silný výběr USA, už na tom špalku asi zůstane. Cíl je splněn a naši chlapci se pokusí získat vysněnou medaili na domácím šampionátu. A i když skončí na čtvrtém místě, trenér už nebude (tolik) tepán za to, koho na šampionát vzal nebo nevzal.

Je to specialita nejen našich zástupců médií či fanoušků. Důležité je poradit, jasně vyjádřit svůj názor (většinou se ozývají ty názory nesouhlasné) a hledat hned na začátku, co by se mohlo udělat ještě lépe.

A to je přesně případ letošního výběru hráčů na mistrovství světa. Trenér Rulík zveřejnil nominaci a hned se do něj opřela široká „odborná“ veřejnost. Po čtvrtečním večeru je ale najednou hrdina. Mohlo to být ovšem přesně naopak. V případě prohry s USA by se už spekulovalo o tom, co všechno udělal trenér špatně a jistě by sílily hlasy „fanoušků“, které by žádaly právě hlavu trenéra Rulíka.

Vedle trenéra Rulíka zmíním ještě druhé jméno. Pavel Zacha. Stejný případ. Dnes mohlo být na titulních stranách většiny našich bulvárních plátků jeho jméno ztrháno. Naštěstí se „vykoupil“, rozhodl zápas a dnes vděční fanoušci velebí jeho jméno.

Že několikrát odmítl reprezentovat? Jen úzký okruh lidí zná důvody, proč reprezentaci odmítal a my těžko můžeme dělat nějaké soudy. Zkrátka byl trenérem povolán, přijel a reprezentuje. Tečka. Žádných radovánek v Belmondu se neúčastnil, kamarády nepotopil, proč by neprodal svou kvalitu? Jak bylo psáno výše, Pavel Zacha je nyní za hrdinu.

Radim Rulík a Pavel Zacha letošní šampionát bruslí na velmi tenkém ledě. Naštěstí jsou výborní bruslaři a vybrali si k pohybu ta nejvíce zamrzlá místa. Bruslení jim vychází a celý hokejový národ doufá, že jejich bruslařské kousky jim vydrží v sobotu proti Švédsku a stejně i v neděli.

Užívejte si chlapci slávu, je pomíjivá a příště se můžete při tom bruslení propadnout. Fanoušci jsou neúprosní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz