Hlavní obsah
Názory a úvahy

Může Joe Biden porazit v prezidentských volbách Donalda Trumpa?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://pixabay.com/cs/vectors/vlajka-mapa-%C5%BE%C3%A1dost-dokon%C4%8Dena-%C5%A1kola-1294654/

Ve Spojených státech amerických se pomalu schyluje k prezidentským volbám. Volen bude, podle některých názorů, nejmocnější muž na planetě.

Článek

Obyvatel Spojených států amerických je nějakých 330 milionů. Někde jsem slyšel a soudím i podle toho, jak dopadají tamní volby, že půlka národa jsou demokraté a půlka republikáni. Půlka z 330 milionů je 165 milionů. Tolik by tedy asi mělo být občanů, kteří se přiklánějí k politice demokratů. A já si pokládám otázku, jak je možné, že mezi 165 miliony demokratů je vybrán jako jejich nejvhodnější zástupce Joe Biden. Všeobecně je známo, že v Americe je možné úplně všechno, tudíž by mě tento fakt asi ani neměl překvapovat. Přesto mi nedá z pozice prostého českého občana se nad tímto faktem zamyslet. Ono vlastně, co je mi do toho a proč se vůbec starám, jak to dopadne někde na druhém konci světa. Jenže skutečnost je taková, že USA je tak mocná země, která hýbe téměř s celým světem, že mi to jedno být nemůže. A navíc je-li protikandidátem Joe Bidena republikán Donald Trump, jenž svojí rétorikou rozdmýchává hněv a svár, jenž půlky světa se dotýká, jedno mi to nemůže být dvojnásob. Nic s tím nenadělám, ale mohu aspoň vyjádřit svůj názor.

Nechci zde hanit současného prezidenta Bidena. Ovšem tento pán má také už svůj věk a pokud by byl do funkce zvolen i na další pětileté období, bude mu na jeho konci už nějakých 87 let. V tomto věku už naši senioři tráví čas krmením holubů v parcích nebo sledováním nekonečného seriálu Ulice (všem výjimkám z řad seniorů, kterých je dost, se tímto omlouvám). Je v jeho silách být nejmocnějším mužem planety? Dokáže se postavit v prezidentských volbách Donaldu Trumpovi? Jejich souboj bych přirovnal k disputaci odvážného studenta prvního ročníku vysoké školy a rektora univerzity, jehož moc je tak velká, že nikdo z podřízených se mu nepostaví na odpor.

Pokud bych směl poslat krátký vzkaz americkým demokratům, poradil bych jim, aby si mezi těmi 164 miliony a 999 tisíci vybrali silnějšího kandidáta. Ono je to v podstatě v zájmu nás všech rozumně smýšlejících obyvatel naší krásné planety Země.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz