Hlavní obsah
Názory a úvahy

Naučme se správně pracovat s AI

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Tak už je to tady. Miss AI zná svých deset finalistek. Děvčata z masa a kostí třeste se, protože holky umělé inteligence vám šlapou na paty.

Článek

Člověk je od přírody tvor vynalézavý a nikdy není spokojen s tím, co má. Pokud něčeho dosáhne nebo něco vytvoří, hned přemýšlí, jak by své dílo mohl ještě vylepšit. Ono je to tak v pořádku. Díky tomu se stále jako lidstvo někam posouváme a stáváme se lepšími. Máme se lépe, práci za nás dělá někdo jiný, takže je více času i na odpočinek, provozování zálib a zbývá dost času vyrazit si na exotickou dovolenou.

Jak se říká, nic není jen černé nebo jen bílé. I přes nesporné výhody vidím v pokroku, který přináší současnost, spoustu negativních jevů. Jistě bude položena otázka, jaké to jsou.

Člověk, když se seznamuje s něčím novým, musí se s novinkou nejdříve naučit správně pracovat. Třeba jízdní kolo. Než se na něm člověk naučí jezdit, kolikrát se musí poroučet k zemi. V lepším případě to skončí jen seznámením se s přitažlivostí zemskou, v tom horším má človíček na památku nějaký ten šrám nebo bouli na hlavě.

No a jako když se člověk učí na kole, seznamuje se dnes s AI. A tady se vrátím k oněm negativním jevům. Umí děti správně pracovat s AI? Nepřichází o svůj selský rozum, nechají-li pracovat za sebe toho vševěda v počítači? Nechybí jim tvůrčí myšlenka, nápady a vůbec vlastní projev a kreativita? Závěr si každý čtenář vytvoří sám. Já mám jasno.

A teď už konečně k těm „umělointeligenčním“ kráskám. Klobouk dolů před tím, jaká dokonalá stvoření byla tvůrci vytvořena. Dívky bez jakékoliv vady na kráse, navíc velmi inteligentní, znající odpověď na jakoukoliv otázku. Tyto krásky nastaví laťku obyčejným děvčatům hodně vysoko (stejně vysoko nastaví laťku jistě i umělí krasavci chlapcům). Děti, které internetem žijí, hltají a budou hltat tato umělá stvoření. Jak si potom budou hledat dívku (chlapce) svých snů?

Dříve jsme se inspirovali pohádkami Boženy Němcové, ve kterých si pro princeznu dorazil princ na koni a cestou musel přemoci sedmihlavou saň. V dnešní době stačí naklikat svůj požadavek na protějšek snů a AI ideál vygeneruje.

Zkrátka je to jako s tím kolem. Učme se pracovat s AI a doufejme, že těch šrámů (hlavně na duši a na srdci) nebude přibývat a budou se rychle hojit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz