Hlavní obsah
Názory a úvahy

Příběh o hladovém méďovi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Nadpis jednoho článku mi sdělil, že „Medvěd srazil sekuriťáka v hotelu k zemi, za agresi zaplatil“. Článek mě zajímá. Co se asi přihodilo, že medvěd musel ostrahu zpacifikovat po medvědím způsobu?

Článek

Událost se měla přihodit ve Spojených státech amerických. Všiml jsem si, že spousta zajímavých událostí se děje právě za velkou louží. Tady v Evropě je nuda, když už se něco stane, je to spíš smutné. Ale v Americe? Tu kradl racek v obchodě, támhle křeček zastavil dopravu na Route 66. Názvy těchto senzačních článků jsem si vymyslel, kdyby se však něco podobného na světě mělo stát, určitě to bude v USA.

Ale zpět k méďovi. Tak tedy méďa přebýval v jistém brlohu uprostřed lesů. Před několika lety však jeho les vykáceli lidé a on o svůj brloh přišel. Na jeho místě vyrostl zájezdní hostinec zvaný Mc Donald´s nebo KFC. Méďa neví, neumí číst. Co však ví je to, že má hlad.

Jednou se takhle pod rouškou noci vypraví do hotelu, který vyrostl hned vedle hostince. Vidí dveře dokořán, tak se podívá, jestli tam nemají něco k snědku. Vleze dovnitř a tu na něj najednou chlap s baterkou. Méďa se lekne, a udělá to, co by udělalo každé divoké zvíře. Brání se, jak umí. Chlapa zahodí a uteče.

Příběh dokončovat nebudu. Pro toho, kdo článek nečetl, napíšu, že méďa brzo našel něco k snědku a potom žil šťastně a spokojeně až do smrti.

Nechtěl bych být v kůži onoho pracovníka ostrahy a nechtěl bych nikdy potkat medvěda (proto se raději nikdy nevydám do USA a na Slovensku navštívím jen centrum Bratislavy). Naštěstí se muži nic nestalo. Co si však uvědomím po přečtení skutečného příběhu o méďovi je to, že člověk si neustále podmaňuje přírodu, kácí a staví a tímto svým rozmachem vyhání nejen medvědy ze svých domovů. Když se zvíře brání, je tvrdě potrestáno. Má na to člověk právo?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz