Hlavní obsah
Sport

Specifické radovánky hráčů kopané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/cs/vectors/fotbal-sportovn%C3%AD-tr%C3%A1vn%C3%ADk-fotbalist%C3%A9-3245968/

Je radost prožívat radostné okamžiky s jinými. Typickým příkladem takové sdílené radosti jsou radovánky se sportovci. Konkrétně jsem se zaměřil na fotbalisty.

Článek

Jsem vášnivý sportovní fanoušek a všiml jsem si, že fotbalisté jsou, co se týče radování se z gólu, druhem specifickým. Takoví hokejisté zajedou za bránu, za nimi se dostaví jejich spoluhráči a společně se radují. Poplácají se po hlavě (proto nosí helmy) a slaví. Ještě zvedají ruce nad hlavu, aby ukázali hokejku, se kterou vsítili gól (sponzor je sponzor). Volejbalisté se zase po každém vítězném míči sejdou v kroužku a plácají se po zadku. Proto nejsou potřeba při volejbalu helmy. Basketbalisty a házenkáře jsem nikdy slavit neviděl, protože nemají na oslavy čas. Hráči stolního tenisu se nemají s kým plácat, pálka je malá a není vidět (sponzoři mají smůlu) tak jen mírně pozvednou ruku se zaťatou pěstí. A tak bych mohl pokračovat.

Fotbalisté se mohou radovat různými způsoby a jsou v tomto směru velmi vynalézaví. V tomto ohledu fotbalisté vedou. Níže je uvedeno několik typů fotbalistů, podle způsobu jejich radovánek.

Zajíci

Fotbalista zajíc dá gól, rozeběhne se a nenechá se chytit. Peláší ze strany na stranu, ostatní spoluhráči se ho snaží chytit, což se jim nedaří. Nakonec je zajíc spoluhráči přece chycen a může být i povalen na zem.

Exhibicionisté

Tento typ fotbalistů se rád svléká. Na oslavu svého gólu si sundají tričko a všem ukazují, co pod ním mají. Stydlivější z nich nosí pod dresem tričko, někdy i s obrázkem.

Piloti

Piloti jsou podobní zajícům. Neutíkají ale tak zběsile, roztáhnou ruce a hrají si na pilota letadla.

Gymnasté

Hodně obratný druh. Gól slaví různými salty, přemety nebo kotrmelci. I obyčejná otočka o 360 °C je svým způsobem gymnastickým prvkem.

Sebestředníci

Rádi se nechají obdivovat. Sebestředníci utíkají před jednu z tribun (nejčastěji tu nejvíce zaplněnou), roztáhnou ruce a nechávají se obdivovat. Jsou rádi středem pozornosti a předvádí svou krásu a dokonalost.

Milovníci skupinových radovánek

Tyto typy si po vsítění gólu lehnou na záda, nechají na sebe napadat své spoluhráče a společně si užívají skupinové radovánky.

Vyznavači nadpřirozených sil a dudlaři

Tyto dva druhy používají ke svým radovánkám různé posunky. Vyznavači zvedají prsty do výšin k nebesům nebo se pokřižují. Dudlaři si strčí prst do pusy a dudlají.

Surfaři

Vyznavači klouzání se rozeběhnou a sklouznou se po kolenou co nejdále to jde. Po doklouzání se ze surfařů stávají milovníci skupinových radovánek, protože končí svou oslavu v kleku a spoluhráči na něj naskákají.

Všichni mají společné to, že mají radost, což je nejdůležitější. Člověk se musí umět radovat i z věcí všedních, protože radosti není nikdy nazbyt.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz